6 Eylül 2008 Cumartesi

İzlerim çünkü müzik


Her zaman diziler için en büyük handikapın müzikleri olduğunu savunmuşumdur. Şöyle bir bakarsanız görürsünüz zaten; hep en çok tutulan dizilerin müzikleriyle ortalığı kasıp kavurduğunu. Bu yazıda Amerikan gençlik dizilerini ele alacağım. Mesela The O.C. Özellikle Dawson’s Creek döneminden gelenlerin küçümseyerek baktığı, Amerikan’ın zenginlerinden oluşan kesimin saçmalıklarını sunan dizinin en güzel yanı müzikleri kanımca. Tıpkı One Tree Hill’de olduğu gibi. Aslında çok da kolay diziye dikiş tutturmak. Tek yapılması gereken, dizinin 2.sezonunda bir müzik CDsi hazırlamak ve içine Travis, Nada Surf, Jimmy Eat World, Coldplay, Fall Out Boy vs. şarkıları serpiştirmek. Arada bu şarkıları dizinin en çarpıcı sahnesinde arka fona koymak ve yeni sezonda benzer şarkılarda bir albüm daha yaparak, diziyi bir sezon daha izlettirmek. Bu şekilde 3-5 sezon idare eden dizinin yerine zaten yeni nesil bir dizi daha gelecektir ve aynı şarkıların olduğu bir CD çoktan hazırlanmıştır bile...

2 yorum:

Turiaf dedi ki...

OC için şunu diyebilirimki 1 . sezon efsane bir sezondur ancak diğer sezonlar müzikle idare etti gerçektende. Ancak Josh Schwartz bu işi iyi biliyor zira yeni dizileri Chuck ve Gossip Girl'in de müzikleri iyi yine.

Smallville'in en klasik yanıdır; bölüm bitimine slow bir şarkı koyarlar romantik bir ortam olur falan filan.Neden Three Doors Down'ın kryptonite şarkısnı çalmadılar şimdiye kadar anlamadım.Ama bazı şarkılarıda güzeldir hakkını yemeyelim

Scrubs'ın şarkılarıda çok iyidir.

deepman dedi ki...

The O.C. ilk sezonunu ilk bölümden son bölüme kalkmadan bile seyredebilirsin. Gerçekten çokdüzgün, sonradan saçmalıyorlar ki son sezon tam bir vakit kaybı.

Without a trace'de bile bölüm sonlarında romantik şarkılar boy gösteriyorken diğerlerinde de görmezsek zaten şok olurum:)