5 Eylül 2008 Cuma

Yunanistan futbol piyasası


Nasıl oluyor bilmiyorum ama burnumuzun dibindeki Yunan takımları transfer konusunda bizden hep bir adım önde ilerliyor. Türkiye'ye gelmediği, bilmem ne kadar para istediği söylenen oyuncular söylenen rakamdan daha ucuza Yunanistan'a gidebiliyor; üstelik bizim ligimiz Avrupa'da daha kaliteli kabul edilirken.

Bizden daha iyi oyuncular getiriyorlar demiyorum; ama iyi oyuncuları bizden daha ucuza çok rahat alabiliyorlar ve gelecek vaadeden oyuncuları kapabiliyorlar.

Bu sene yine son derece iyi transfer yaptı komşu takımları. Özellikle Yunanistan'ın üç büyükleri ucuza kaliteli oyuncu alma konusunda Türk takımlarından 2 gömlek üstün.

AEK, daha önce Beşiktaş'ın da istediği Sotirios Kyrgiakos'u Eintracht Frankfurt'tan aldı. Son derece iyi bir transfer. Fizikli, tecrübeli ve gol yollarında da etkili iyi bir savunma oyuncusu. Galatasaray ile adı bütünleşen Angelos Basinas hiçbir ücret ödenmeksizin AEK yolunu tuttu. Hazır İspanya'ya gitmişken Juanfran'ı da bağlayıp gelmiş Yunan ekibi. Adı önce Beşiktaş ile anılan sonra Trabzon için yazılan Daniel Majstorovic AEK'e imza atan bir başka oyuncu.


Tümer Metin'in de geçen sezon forma giydiği Larisa Laurent Robert, Florin Cernat ve Mbo Mpenza ile anlaştı. Bu oyuncular çok iyi demiyorum ama Larisa Türkiye'de hangi takım ayarında? Sivasspor'dan daha mı iyi? Elbette değil ama Sivasspor bu oyuncuların ayarında kaç transfer yaptı.


Olympiakos, Yunanistan liginin bu yılki en pahalı transferini gerçekleştirdi ve 9 milyon € karşılığında Diogo'yu renklerine bağladı. Daha bugün Diogo ile Chelsea'nin ilgilendiğini okudum. Chelsea Türkiye'den hangi futbolcuyla ilgileniyor?

Ligin en pahalı 2. transferi yine Olympiakos'tan CSKA'dan Dudu. 6 milyon € ödemişler. Bir de bizim gururumuza yedirip de yapmadığımızı yapıp Liverpool'dan Leto'yu kiralamışlar.

Panathinaikos en büyük bombayı Arsenal'den Gilberto Silva'yı alarak patlattı. Fenerbahçe istese alamaz mıydı? Diğer transferleri de yine Brezilya ağırlıklı. Rodrigo Souza, Gabriel. Bunlara bir de Salzburg'lu Andreas Ivanschitz'i ve Trabzon'un anlaşamadığı Ante Rukavina'yı eklemiş.

Panionios Alvaro Recoba'yı alarak taraftarını ziyadesiyle mutlu etmiştir zaten.


PAOK, Atalanta'dan Zlatan Muslimoviç'i 600,000 €'ya kapmış ve bir de Porto'dan Vieirinha kiralamış.


Özetle iyi transfer sezonu geçirmişler. Türkiye'de denk gördüğümüz takımlar ne yaptı peki? Yunan takımları kısıtlı bütçeyle boyundan büyük işler yapmış. Anadolu'ya iyi geceler diliyorum...

5 yorum:

Zanzi dedi ki...

guiza,kewell,meira,baros,de santhis,sivok,zapatochny,agahowa daha ne olsun.gilberto silva ve diogonun dışında ah vah edilcek adam çok göremiyorm.yunan bi blog yazarı olsaydın türkler transferi çok iyi geçirdi biz niye bunları bu fiyata almak varken daha az tanınmış adamlara bu kadar para verdik derdin ülke futboluna gereksiz sıklıkla vurduğunu düşünüyorm atinaya iyi geceler

Turiaf dedi ki...

Daha iyi yazacaksan buyursana abi. Bizim oralarda bi laf vardır "Walk the walk talk the talk " diye. Yanıma uğra bi ara ne manaya geldiğini anlatırım :)

YK dedi ki...

Yazıyı tekrar okumanı tavsiye ederek baslayacagım..
Bizden daha iyi oyuncular getiriyorlar demiyorum; ama iyi oyuncuları bizden daha ucuza çok rahat alabiliyorlar ve gelecek vaadeden oyuncuları kapabiliyorlar. (yazıdan bir alıntı)
Bahsettigin oyunculardan guiza baros meira zapo sivok son derece pahalı oyuncular.
Meira, Krygiakos'tan cok daha iyi değil.Birisi bedava digeri 5 milyon euro. Sivok, Basinas'tan daha iyi degil. Birisi bedava digeri 4.7 milyon euro. Gilberto silva 2.5 milyon Euro. Emre belozoglu 4.5 milyon euro.
Kewell, Aghahowa transferini ayrı tutuyorum cunku zekice 2 transferdi. Santcis'in de kiralanması guzel bir formuldu.

Yunan olsam oyle demezdim. Eger Turk takımları her sene Avrupa kupalarında basarılı olsaydı, burnumuzun dibindeki Turkiye'yi ornek alalım derdim. Ama mal ortada. Alıp alıp husran. Fenerbahce'nin gecen seneki ceyrek finalinden baska 5 yıldır ne yapıyoruz? O kadar parayı basıp da ne yapıyoruz?

Yazmaya basla da, bir de ulke futbolunu savunanımız olsun :)

Zanzi dedi ki...

yazının genel fikri yunan takımlarının daha akıllıca transferler yaptığıysa öncelikle meiranın krygiakostan iyi olduğunu sivokun 25 basinasın 32 yaşında olduğunu ve bunların yabancı transferi deil yurtdışında talibi kalmayan yunan oyuncular olduğunu hatırlatmam gerekir ki bu fiyatlarını açıklamaya yeter laf edilmeyecek kewell aghaowa baros gibi markaları da düşününce bana ısrar etme bianco demekten başka bişey kalmıo

YK dedi ki...

krygiakos'u Besiktas'ın isteyip alamadıgını; Basinas'ı Galatasaray'ın alamadıgını hatırlatırım. İkisi de cok iyi oyuncular. Aghahowa marka derken?
Turkcell super ligde bu yılki transfer acıgı 58 milyon euro. Yunanistan super liginde 8 milyon euro. Çok para veriyoruz zanzi. Ayrıca asıl lafım anadolu takımlarınaydı? 3 büyükler bir sekilde iyi para verip alıyor, anadolu takımları alamıyor bile. bu sene sadece kocaeli ve kayseri adam alabildi. Oysa Larisa, Panionios, Paok iyi adam getirmişler. Bu takımlar bizde super ligde zor oynar..
Bunu persembe konusuruz detaylıca...