4 Eylül 2008 Perşembe

Nereye Kadar?


Amerikalı, Rus, Uzak Doğulu derken şimdi de Araplar girdi futbol piyasasının içine. Hem de Abramovich gibi deli gazıyla girdiler. Üstelik 8 kat fazla servetle. Önlerine gelene saldırdılar. Transfer sezonu 2 hafta uzasa ortalığı yakıp yıkacaklar...

Chelsea ilgilenirken Robinho'yu alarak "Biz istersek alırız!" dediler. Sonra da Ronaldo, Nistelrooy, Messi, Berbatov falan filan. Aklınıza gelebilecek en üst düzey oyuncular City ile anılmaya başladı. Her gazetede bir köşede rastlamak mümkün oldu Dubaililere.

Ara transfer için şimdiden bir sürü şey yazılmaya başlandı bile. Para var alırlar; ama nereye kadar. Kimi alabilirler?

Elbette ki kadroları geçmiş yıllara göre çok daha iyi olacaktır. Kısa zaman içinde Messi, Ronaldo gibi oyuncuları getirmelerinin mümkün olmadığını düşünüyorum. Kaleye bir Buffon, Cech, Casillas alamaz. Sergio Ramos gitmez City'e, tıpkı Ronaldinho'nun gitmediği gibi. Puyol'u satın alacak para bilmiyorum ben. Terry, gelen teklife gülüp geçerken; Ferdinand teklif kabul etmez.

İngiltere'de 4 büyüklerin hegemonyasına son verecekmiş. Yavaş gel saçın dağılmasın derler adama. Bu sene şampiyon olmaları mümkün değil; gelecek 5 yılda da olabileceğini aklım kesmiyor.

City'nin yeni sahiplerini Şişko Nuri'ye benzetiyorum. Sadece parası olan ve başka hiç birşey bilmeyen ve "Ohh yaa!! ayıcam, vuyucam kıybacı" diyen insanlar.

1 yorum:

deepman dedi ki...

adamı city'e getiremezsi kendisi gider adamın takımını satın alır. alır mı alır. yapar mı yapar.