18 Eylül 2008 Perşembe

İngiltere Futbolu


İngiliz takımlarının önlenemez yükselişi ve Premier ligin diğer Avrupa ligleri ile arasındaki kalite farkını açması UEFA başkanını da rahatsız etmiş görünüyor. Platini İtalya'daki sahiplik modelinin İngiltere'deki modelden daha iyi olduğunu savunmuş. Agnelli'nin Juve'sinin, Berlusconi'nin Milan'ının ve Moratti'nin Inter'inin kimliğinin daha belirgin olduğunu söylemiş.

Bu konuda Platini'ye pek katılamayacağım. İngiltere'deki sistemin daha iyi olduğu kesin zaten -ki başarısı ve lig kalitesiyle kendini belli ediyor-. Her hafta Premier lig'de en az 5 tane çok temiz izlenebilecek maç bulabilirken; Serie'A da olsun La Liga'da olsun iki büyük birbiriyle oynamıyorsa o tadı alamıyoruz. Real'i tutmuyorsak Real, Betis maçı tat vermiyor; ama Arsenal Blackburn maçı her türlü izlenir.

Yeni sahiplerin de katkısıyla İngiltere futbolu kulüp takımlarıyla bir basamak daha atladı; dün City; Palermo ayarındayken bugün Roma ayarında. Chelsea'yi en son ne zaman duyduğumuzu hatırlamazken; bu yıl Şampiyonlar ligi'nin en büyük favorisi gösteriliyor.

Kimlik konusunda da zamanla İngiliz takımlarının da sahipleri kimliklerini belli ediyor. Artık herkes Abramovich'in Chelsea'si diyor...

Para var, futbol kültürü var, seyirci var, huzur var. Sonra neden geçen sene yarı finale kalan 3 takım İngilizdi diye sormayın bana...

Hiç yorum yok: