23 Ekim 2010 Cumartesi

Real Madrid 6- 1 Racing Santander


Mourinho, Chelsea'ye ilk geldiği dönemde ilk haftalar gol yollarında sıkıntı yaşıyordu, savunmayı ise oturtmuştu; Çünkü Portekizlinin ilk amacı önce gol yemeyen bir takım kurmaktı. Real Madrid'e geldiğinde her ne kadar her takımın bir kimliğinin olduğunu Real'in kimliğinin de hücum futbolu olduğunu söylese de yine önce savunmayı elden geçirmeyi tercih etti. İlk haftalar Madrid'in şımarık taraftarının eleştirisine hedef olsa da o işine baktı...

Real savunma olarak iyiydi ve tek sorun gol yollarındaydı. Elde çok oyuncu vardı ama ideal henüz oturtulmamıştı. Bugün hücum hattında da ideali yakaladı Madrid. Son üç lig maçında 16 gol attılar...

Real Madrid bugün Santander'i 6 golle uğurladı. Üstelik 6 yı bulduğunda daha önünde yarım saate yakın süre vardı. Oyuncu değişiklikleri hem hücum hattının işleyişini hem de takımın konsantrasyonunu bozdu ve maç 6-1 sona erdi.

Savunmada Ramos yoktu. Onun dışında ideal 11 ile sahadaydı Real. Pepe- Carvalho ikilisinin bu maç performansını değerlendirmek anlamlı olmaz. Racing, Real'i zorlayacak ataklar geliştiremedi. Sağda Arbeloa, solda Marcelo kötü değildi. Ekstraları yoktu tabi. Ortasahada geçen sene çok başarılı olan Lass, bu sene yerini Khedira'ya bıraktı. Mourinho Xabi'nin yanında savunması güçlü olan Lass'ın yerine daha dengeli Khedira'yı tercih ediyor. Bu tercihinde de şu ana kadar haklı çıktı.

Di Maria özellikle bugün çok etkiliydi. İlk golün müthiş asisti de ona aitti. Ronaldo'nun performansı onu geri plana atsada, Mourinho'nun taktiğinde ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Cristiano 4 golle yıldızlaştı. Geçtiğimiz yıl bireysel gollerine alışık olduğumuz Portekizli bu sene takım oyununun içinde. Attığı 4 golle, bu sene La Liga'daki gol sayısını 10'a yükseltti...

Mesut gol ve asistleri dışında çok etkili görünmüyor. Hücum hattında en az savunma yapan oyuncu diyebiliriz...

Bugün takımın hücum hattı sınav verdi ve sınavı geçti. Racing zayıf bir ekip, maç öncesi Miguel Angel'in "Real maçın başında gol atarsa, skoru çeviremeyiz yorumu" sonrası Higuain'in golüyle birlikte oyuncularındaki direncin de kırıldığını düşünüyorum. Real maçını kaybetmeleri beklenmedik bir sonuç değil. Munitis önderliğinde ligde kalma savaşı verecekler. Bu savaşı kazanacaklarını düşünüyorum..

3 yorum:

tearkan dedi ki...

Oynadığı müthiş futbolun ödülü olarak son penaltıyı Di Maria'nın atmasını beklerdim. Üstelik penaltıyı da o yaptırmıştı. Tabi işin içinde Ronaldo faktörü olunca işler böyle yürümüyor maalesef.

Bu adamı neden sevmediğimi dün maçı izlerken bir kere daha hatırladım.

YK dedi ki...

Ben o penaltıyı Di Maria'nın atmasını anlamlı bulmazdım. Bir takımın penaltıcısı vardır ve penaltıları o atar. Takım 10-0 öndeyken de o atar; 3-0 gerideyken de. Ronaldo, Real'in penaltıcısıdır ve penaltıları o kullanır.
Halı saha maçı değil ki bu gol atmayan adam atsın penaltıyı...

tearkan dedi ki...

Gol atamayan atsın diye değil. Ronaldo'nun attığı dört gole rağmen maçın yıldızıydı dün Di Maria. Normalde bir takımın sabit penaltıcısı olması zaten olması gereken; fakat maç zaten 4-0 olmuş, Santander zaten yenilgiyi kabullenmiş bitse de gitsek havasında. O ortamda oynadığı güzel futbolun karşılığı olarak al baba sen at demek halı sahadaki gibi gol atamayan biri gol atsın diye değil, Di Maria'nın oynadığı güzel futbol ödüllendirilsin diye yapılacaktı. Sırf gol atamayan gol atsın diye değil; güzel bir futbol oynamış, öne çıkmış oyuncu ödüllendirilsin diye yapılsaydı demek istedim ben.