1 Ekim 2010 Cuma

Rapid Wien 1 - 2 Beşiktaş


Avrupa'da bu sezon alınan 7 galibiyet 1 beraberliğe kanmamak lazım. Henüz çok ciddi bir maç yapmadık. CSKA ve Rapid oynadığımız diğer takımlara nazaran daha derli toplu bir takımdı ancak bunlar da Beşiktaş'ı test edecek takım değil. Porto bu bağlamda ciddi bir sınav olacak...
Rapid beklediğim gibi çıktı. Maç öncesi bir çok kişi küçümserken, ben daha temkinli baktım rakibe. Bu eski dönemlerden kalma Beşiktaş'ın sağı solu belli olmaz düşüncesinin bilinç altı yerleşimi olabilir. Avrupa'da en basitinden en zoruna kadar tüm maçlara temkinli yaklaşıyorum...

Dün Beşiktaş iyi oynadı. Maçın ilk 5 dakikası Rapid daha çok topla oynasa da sonraki yarım saat oyuna ağırlığını koyan Beşiktaş'tı. Özellikle Quaresma ile iyi atak buldu. Ancak Quaresma'nın sakatlığı ve oyundan çıkışı sonrası biraz daha duruldu.

Bu sene Beşiktaş'taki değişimlerden biri de bu noktada dün kendini bariz bir şekilde belli etti. Bocaladığı dönemlerde dahi topla oynayan taraf Beşiktaş. Bunda Ersnt-Aurelio ikilisinin büyük payı var. Ortasahadaki top kazanma savaşlarında hep fazla adamla pozisyonda oluyoruz. Bu isimler de Aurelio-Necip ya da Ernst oluyor. Bu dinamolar topa Beşiktaş'ın hükmetmesini ve oyunu Beşiktaş'ın yönlendirmesini sağlıyor.


Yediğimiz golde hata aramadım ama benzer bir kaç pozisyona daha müsade etmemiz bu konuda ciddi problemlerimiz olduğunu gösteriyor. Kurulu savunmada bile araya adam kaçırıyoruz. Bu büyük bir handikap. Ayağa top yapan rakipler karşısında canımız acıyabilir. Bu noktada önlem alınması gerekiyor.

Rapid bu sezon Beşiktaş'a karşı hücum yapmak isteyen ilk takımdı. Biraz Plzen bunu denemişti onun dışında topla oynamak isteyip, maçı kontrol etmek isteyen bir rakibi olmadı Beşiktaş'ın. Rapid bunu yapmak için oyunu daraltmayı denedi ve savunma oyuncularını açtı. Bu durumdan iyi yararlanan Beşiktaş oldu. Holosko 3 defa kaleciyle karşı karşıya kaldı. Biri gol oldu diğer ikisinde ise Slovak oyuncu bencilliğine kurban oldu. Benzer bir başka pozisyonda da Bobo'nun golü geldi.

Açık oynayan takımların Beşiktaş karşısında işi oldukça zor. Guti - Ernst ve Tabata araya iyi top atan oyuncular ve Holosko, Quaresma bu pozisyonlarda defansın arkasına iyi sarkıyorlar. Bobo ve Nobre de bunu yapabilir ancak hızlı toplarda çok etkili olamayacaktır.

Maçı kazandık ve 2'de 2 yaptık. Ancak Quaresma'nın sakatlığı buruk bir sevinç bıraktı. MR'ı bugün çekilecek ve sakatlık süresi belli olacak. Kendi MR sonucummuş gibi merak ediyorum. Muhtemelen Trabzon maçında oynamayacak. Üzücü...


Son bir nokta ise Guti. Guti'nin Bobo'nun golü sonrası sevinci ve hırsı. Guti'nin bu takım için hırslanması, sevincimi bir kat daha arttırıyor...

1 yorum:

tearkan dedi ki...

Son fotoğraftan yansıyanlar beni de ayrı bir mutlu ediyor açıkcası.

Bu kadar kariyerli ve amiyane tabirler doymuş bir adamın bu denli hırslı ve isteyerek oynaması çok güzel, çok sevindirici. Sindire sindire seyretmek lazım iki yıl boyunca.