20 Ekim 2010 Çarşamba

Man Utd 1 - 0 Bursaspor


Man Utd son dönemlerde ciddi sıkıntı yaşıyor. Ligde işler yolunda değil. İzlediğim son 3 maçında vasattı. Geçtiğimiz yılı mumla arıyor takım. Geçen sene Rooney üzerine kurulu sistem bu yıl işlemiyor. Hucüm hattında bu sene Berbatov biraz daha ön planda, tabi bunda Rooney'in isteksizliği de etken..

Bursaspor maçı da zaten bunun gölgesinde başladı. Dün de yazdığım gibi İngiltere'de gündem Rooney'di. Rooney, Ferdinand, Giggs ve Scholes'un yokuğunda Berbatov kulübedeydi.

Bursaspor tarafına baktığımızda savunma isim olarak beklendiği gibiydi. Insua'nın araya atacağı toplarla Sercan ve Volkan'ın koşularına bakan bir hücum hattı vardı.

lk 10 dakika Bursaspor'da heyecan vardı. Bırakın yarısahayı cezasahası içinden çıkamadılar. Golden sonra biraz ManU'nun geri çekilmesi, biraz da Bursaspor'un kendine gelmesi daha dengeli bir oyun izletti bize. Bu dönemde de başabaş oynayamadı Bursa, ancak ilk 10 dakikaya göre daha derli topluydu..

Oynadığı 3 maç ve 0 puan... İlk maç ilk heyecan diye geçti, ikinci maç iyi oynadık kaybettik dedik, üçüncü maç ManU deplasmanı diyoruz. Bundan sonra da benzer bahaneler üretirsek lafım yok. Ancak eğri oturup doğru konuşalım. Bursaspor 3 maçta da hücum olarak varlık gösteremedi. 270 dakikada kaleyi tutan kaç şut var? Kaç organize atak var? Bunlar mühim..

Bursaspor'un en iyi ihtimalle 3. olacağını düşünüyordum. Şu anda en yakın rakibi 4 puanda, üstelik o beklenenin dışında bir takım. Rangers değil, Valencia..

Kabul ediyorum ilk heyecan. Kaybedeceği hiç birşey yok ama takım da kötü. Bursaspor şu ana kadar oldukça başarısız sonuçlar aldı. Yarın için de umut vaad etmiyor..

Hiç yorum yok: