30 Ekim 2010 Cumartesi

Galatasaray 2-1 MP Antalyaspor


Galatasaray uzun süreli galibiyet hasretini MP Antalyaspor karşısında bozdu. Antalyaspor ligin dişli ekiplerinden. Özellikle hücum hattı bir Anadolu takımı için oldukça iyi. Galatasaray geçen hafta Fenerbahçe karşısında iyi bir skor aldı ancak bu skorla Galatasaray'da işler rayına girdi demek için erken. Bu sebeple bu maçın öncesinde Galatasaray maçın mutlak favorisi değildi...

Hagi ikinci maçında da Fenerbahçe maçındakine benzer bir sistem ile çıktı. Elano'nun yokluğunda Sabri'yi öne çekti. Serkan'ı arkasına koydu. Ortasahada ise cezalı Ayhan'ın yerine Barış oyundaydı. Sistem aynıydı. Zaten farklı olması yönünde çok da beklenti yoktu çünkü sakatlar henüz iyileşmemişti.

Antalyaspor ise üçlü bir hücum hattıyla sahadaydı. Necati, Tita ve Veysel. Zayıf savunmalar için oldukça sıkıntılı bir üçlü. Veysel ve Necati fizik olarak iyi, Tita hızlı ve golcü. Necati ve Veysel ayeıca hava hakimiyeti iyi olan oyuncular. Antalya'nın tek eksiği savunmada oynamayan Deniz'di. Ben bunu Antalya adına avantaj olarak görüyorum.

Maça iyi başlayan Sarı-Kırmızılılardı ancak baskı kısa sürdü. Antalyaspor tam oyuna hakim olacak derken önce Tita kaçırdı, sonra Servet attı. Servet'in golünün şoku yaşanırken Pino ikiledi..

İkinci yarıya daha atak başladı Antalyaspor. Defansın ve kalecinin hatasında topu ağlarında gördü Galatasaray. Bu bölümde Antalya'nın bir gole daha ihtiyacı vardı. Geciken gol Galatasaray'ı tekrar oyuna hakim taraf yaptı. Maçın son bölümline kadar Galatasaray kontrollü götürdü maçı.Son bölümlerde karşılıklı goller kaçtı ve maç bu şekilde sona erdi.

Galatasaray'da Misimoviç şu ana dek tek olumlu hareket yapmadı. Geldiğinden beri büyük beklenti var ancak henüz sahneye çıkmış değil. Haftalar sonra sahaya çıkan Elano bile ilk maçında oyuna ağırlığını koyabilmişken Misimoviç'in formsuzluğu Galatasaray'ı olumsuz etkiliyor.

Kaleci seçimi konusunda normal şartlarda her türlü Aykut'u tercih ederim. Daha iyi olup olmadığı tartışılır amaUfuk'un büyük takım kalecisi olmadığı aşikar. Kaleci hata yapabilir ama 36. dakikada zamana oynamaya başlamaz. Bu küçük hareketleri Galatasaray kalesini küçültüyor.

Hiç yorum yok: