23 Ekim 2010 Cumartesi

Chelsea - Wolves


Chelsea hem ligdeki konumu, hem form durumu, hem de kadrosu göz önüne alındığında EPL'nin en iddialı takımı.Bugünkü maça da zayıf Wolves karşısına kesin favori olarak çıktılar.

Savunmanın göbeğinde Alex'in yokluğunda Ivanoviç oynadı. Bosingwa sağda, Cole soldaydı. Obi Mikel dörtlü savunmaya en yakın isimdi, Zhirkov sola yakın, Essien de sağa yakın oynadı. Hücumda iyileşen Drogba'ya Anelka ve Malouda eşlik etti.

Wolves maçın başında bir iki pozisyon bulsa da Chelsea 90 dakika maçı istediği biçimde götürmeyi başardı. Öyle ki Mick McCarthy'nin talebeleri gol bulmuş olsa Chelsea 10 dakika içinde skoru lehine çevirebilecek durumdaydı. Özellikle top yarı sahayı geçtiğinde müthiş hücum gücüyle rakip savunmayı bunaltıyor Londra temsilcisi.

Hücumdaki üçlüye destek veren Zhirkov ve Essien ile iki bek de hücum hattına gelince yarısahayı tamamen kapatan Maviler, tek toplarla rakip kalede etkili oluyor. Hücumdaki üçlünün de sürekli yer değiştirmesi rakip takımın savunmasının dengesini bozuyor. Böyle olunca gol konusunda çok da sıkıntı çekmiyor Ancelotti'nin takımı...

Wolves bu maçta tek etkili olabileceği nokta olan kontra atakları iyi kullanamayınca mağlubiyeti kabullenmek zorunda kaldı. Aslında kontra atakları neden değerlendirmek istemediğini anlayabilmiş değilim. Hücum hattında kontraya uygun Doyle olmasına rağmen top çıkarmak için Milijas'ı bekleyince her pozisyonda Chelsea savunması yerini almış oldu. Bu da muhtemel kontraları engelledi. Rakip kaledeki bir kaç pozisyonda da Cech gole izin vermedi.
Chelsea bu maç çok iyi oynadı diyemeyiz ama maçı rahat aldığını söylemek yanlış olmaz...

Hiç yorum yok: