4 Şubat 2009 Çarşamba

Voleybol dünyasından...

Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde 2 haftadır büyük maçlar oynandı. Rekabette sınır tanımayan iki takım Vakıfbank Güneş Sigorta ile Eczacıbaşı Zentiva üstüste karşı karşıya geldiler ve önümüzdeki günlerde yine karşılaşacaklar. Enteresan bir şekilde Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi ile Teledünya Türkiye Kupası’nda da birbiriyle eşleşen takımlar, Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde da oynayınca 22 gün içinde 5 kez karşılaşmış olacaklar.

Teledünya Türkiye Kupası maçlarında Eczacıbaşı Zentiva'nın 3-1 ve yine aynı skorla aldığı maçlar sonucu finale kalan takım Eczacıbaşı Zentiva olmuştu. Ligde oynanan maçta ise bu sefer gülen ekip 3-1 ile Vakıfbank GÜneş Sigorta olmuştu. Özellikle Neslihan Demir Darnel'in de takıma dönmesiyle, Angelina Grün ile birlikte mükemmel bir smaç yeteneğine sahip olan Vakıfbank Güneş Sigorta bundan sonra ligi sonuna kadar götüreceğinden eminim.

Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ise 1/12 playoff'un da karşılaşacak iki ekip. Avrupa kupasında dev eşleşmenin sonucunun Vakıfbank GÜneş Sigorta lehine sonuçlanacağını düşünüyorum. Yine kupadaki diğer bir Türk takımı olan Türk Telekom'da Hırvat ekibi Rijeka Kvig ile eşleşmişti. Bu maçta da yine ekibimizin kazanma şansını daha yüksek görüyorum.

Ligdeki maçları kaçıran arkadaşlara, Avrupa mücadelesindeki bu maçları kaçırmamalarını tavsiye ediyorum. Dünya standartlarında starları ligimize kazandıran iki ekibin birbiriyle oynayacakları maçlardan eminim büyük zevk alacaksınız...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

açık olmak gerekirse avrupa maçında eczacının şansı olduğunu ben de düşünmüyorum ama küçümsememek lazım.güzel maçlar olacak gerçekten.

Adsız dedi ki...

voleybola böyle yatırım yapan takımlar oldukça Türkiye'de özellikle bayan voleybolunun gelişimi giderek artacaktır.bu iki müessese takımı her ne kadar birbiri ile rekabet içinde olsalar da, köklü kulüpler için de bence bir şanstır bu.çünkü onlar da bu rekabetin içine girmek istiyorlarsa daha iyi olmaları gerektiğini görüyorular.yine de her ne hikmetse beşiktaş fb gs gibi takımlar hala voleybol şubelerini bağımsızlaştıramadılar ve yıldırım demirören adnan polat gibi adamlar voleybola hiç değer vermiyorlar.ama başarılı olunca salonda boy pos göstermesini de biliyorlar.eğer voleybol gelişecekse kalitenin artması her zaman fayda sağlar.