22 Şubat 2009 Pazar

TSL 21. Hafta - Lig ocaktan sonra başlar



TSL son dönemlerdeki en zevkli sezonunu yaşıyor. 5 takım şampiyonluk için kıyasıya mücadele içinde. Her hafta farklı bir tablo ile karşılaşıyoruz. Tigana'nın tabiriyle haftanın ardından kazanan yeşil gözlü, kaybeden siyahi oluyor.

Hafta Beşiktaş ile açıldı. Beşiktaş maçı izlenimlerimi daha önce aktarmıştım. Kazanmasına rağmen Beşiktaş'ın hala ciddi eksikleri olduğunu düşünüyorum. Bu eksiklere en kısa zamanda çözüm bulmazsa şampiyonluk zor.

Dünün sürprizi Trabzonspor'du. Hüseyin ve Umut yoktu ama Trabzon taraftarı bu futbolculara zaten bel bağlamamıştı. Bir Gökhan Ünal, bir Song değildi takım için. Umut'un yerini Promise gayet tabi doldurabilirdi mesela. Trabzon evinde Denizlispor'a 3 puan verdi. Eminim ki bu kayıp hesapta yoktu. 5 takımın da yapacağı hesapta Denizlispor maçı için hanede 3 puan olduğuna eminim. İyi giden Trabzon'da bu skor kafalarda soru işareti oluşturdu. Song kaptan edasıyla demecini verdi; Moralimizi korumalıyız dedi. Gelecek hafta Antalya deplasmanındalar. Antalya sert oynayan, inatçı bir takım. İşleri kolay değil, Trabzon bu maçta puan kaybederse düşüşe geçer.

Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği'ne yenilmesi benim için çok sürpriz olmadı. Geçen haftaki skor tamamen aldatıcıydı. Aragones'i bile şaşırtmıştı zaten. Bu hafta normal şartlar altındaki Fenerbahçe geri döndü. Fenerbahçe 5 takım arasında şampiyonluğa en uzak olanı.

Sivasspor bir şekilde kazanmasını biliyor. Maçın tamamını izleyemedim, Batuhan ve Youla olsa Eskişehir için daha farklı olurdu; bu maçtan puan alabilirlerdi. Özellikle Batuhan'ın hava toplarındaki üstünlüğüne çok ihtiyaç duydular. Sivas haftaya Saraçoğlu'nda, kazanırsa Fenerbahçe gider, kaybederse lig yine yeniden başlar.

Galatasaray-Kocaelispor maçı haftanın en büyük sürprizi. Ali Sami Yen'de alınan ilk mağlubiyetin bu kadar farklı olması beklenmiyordu, GS'da akıllar biraz da hafta içindeydi. Baros penaltıyı atmış olsa GS bu maçı çevirebilirdi ama olmadı. Baros ile birlikte, savunma yapısındaki tercihi sebebiyle Skibbe çok eleştirilecek. Ben Sabri'yi eleştirmem çünkü Sabri'nin oluru bu. Sabri'yi oynatıyorsan duruma razı olacaksın. Kocaelispor ilk deplasman galibiyetini aldı. Taner attığı 4 golle gol krallığında 2. sıraya yükseldi. Hacettepe'nin galibiyetiyle ligin alt kısmı da bir adım yükselmiş oldu.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

evet sivas kazanmasını biliyor.bu hafta da hakemle kazandılar.taraftar vagırdı sivaslıları, hakem de gitse tirübünlere tam olurdu.