5 Şubat 2009 Perşembe

Mutlu bir adam


Sonunda "Ördek Adam" Avrupalı olabildi. Onun kadar çilelisi olmamıştır heralde. Yılmaz Vural'ın Fenerbahçe sevdası neyse, Erdoğan Arıca'nın Beşiktaş sevdası neyse onun da Avrupa sevdası oydu. Üstelik takım tercihi de yoktu. Barça ilgilendi Barçalıyım dedi, Madrid ilgilendi Madridli oldu, Man City ilgilendi neden olmasın dedi, Arsenal ilgilendi Londralıyım dedi...

Arsenal'de Fabregas ile Rosicky sıkıntılı olunca Arshavin'e şans doğacak gibi görünüyor. Londra ekibi Premier Ligde şampiyonluk potasından koptu gibi. Hedef elbetteki sezonun geri kalan kısmında en iyisi yapmak ve en üst sırada bitirebilmek ligi. Hücum hattında ciddi sıkıntıları var geçen sene Zenit'de oynayan, geçtiğimiz yaz Rusya milli takımını sırtlayan Arshavin hücum hattını hareketlendirebilir. Wenger bu konuda daha kesin düşünüyor. Arshavin'in doğrudan takıma etki edeceğinden emin.

"Andrei Arshavin is a player I have admired for a long time. He is a versatile player with great experience, who will add real quality to our squad. Andrei is an exciting impact player with a huge amount of ability and has been an influential force with both Zenit St Petersburg and the Russian national team in recent seasons."

Gunners Rus oyuncunun gelmesinden son derece memnun, bu transferde asıl yüzü gülen isim ise oyuncunun kendisi. Greve giderim diyecek kadar ileri gitti, her gün bir başka takımla yazıldı çizildi. İspanyollar, İngilizler her gün gazetelerini onun resimleriyle süslediler. Gün geçtikçe pazarı kötüye gitti ama öyle ya da böyle sonunda iyi paraya Londra'ya gitti.

"Arsenal are one of the leading football clubs in the world, with a group of fantastic young players and a great manager. I am looking forward to making the Arsenal supporters happy and helping this great club win trophies. I am happy to be an Arsenal player, it was my dream."

Rus oyuncu son cümlesinde klişeleşmiş sözden kendini esirgeyememiş. Olur o kadar diyelim; heyecanına, sevincine verelim...

Hiç yorum yok: