5 Şubat 2009 Perşembe

Milli (!) takımlar


Milli takımlar bazındaki oyuncu transferlerine karşıyım. Zaten konsept olarak da son derece saçma. Önce futbolu milli boyuta taşımışsın, sonra da milli takımların milli olmasını engelliyorsun. Madem transfer yapılabilecek, çifte vatandaşlık verilerek her futbolcu her ülkede oynatılabilecek, o halde neden milli damgasını kullanıyoruz? Takımı milli yapan nedir?

Mesut Özil Almanya milli(!) takımında oynayacak. Bir kaç ay önce Türk milli takımı için girişimlerde bulunulmuştu ancak sonuçsuz kalındı. Norveç ile oynanacak maçın aday kadrosuna Löw, genç futbolcuyu da davet etmiş.

Mesut için iyi bir seçim olabilir. Alman milli takımında ileride belki bugün bile oynayabileceğini düşünüyorum. Yeni jenerasyon çıkarmakta zorlanan Almanya için Taşçı'dan sonra Mesut Özil de iyi bir eleman olacaktır. Zamanında kaçırdıkları Yıldıray-Hamit-Nuri gibi oyuncuları bu sefer yeni kurallarıyla birlikte bünyelerinde tutmayı başarıyorlar.

Aslında Mesut olayına çok takılmıyorum. Kendi içimde bu olaya farklı bir çerçeveden bakabiliyorum. Mesut hayatında belki de hiç Türkiye'ye gelmedi. Annesi ya da babası Türk o kadar. Serdar için de aynı şeyler geçerli. Fransa milli takımında oynayan bir çok oyuncu için de ama aslında bunların da gerçek milletlerinin takımında oynasın isterim. Madem milli takım, o zaman herkes ait olduğu millet için oynasın.

Mesela Aurelio Türk milli takımında oynasın istemem. Aurelio olduğu için değil, Türk olmadığı için. Irkçı olduğum için değil milli takım olduğu için. Aurelio Türk değil ama çoğu Türkten daha Türk oynuyor diyenler var. Koy o zaman Nobre'yi de milli takıma, o da en az Aurelio kadar Türk gibi(!) oynar.

Velhasıl kelam, Gökhan İnler, Eren Derdiyok, Serdar Taşçı, Malik Fathi, Mesut Özil... Kaybımız büyük...

1 yorum:

Her Yol Roma dedi ki...

sırada semih aydilek, deniz naki, ömer toprak ve diğerleri var;

http://heryolroma.blogspot.com/2009/02/semih-aydilek.html