27 Şubat 2009 Cuma

Hedefi tutturamamak


Bülent Korkmaz gelir gelmez gaz demeçler vermeye, arkası doldurulmayacak, düşünmeden söylenmiş sözler söylemeye başladı. Dakika bir gol bir...

"Galatasaray'ın hedefi Türkiye ligi ve kupa şampiyonluğu değildir, onlar Avrupa'da başarı için araçtır"

Yapma... Bu dediğine kargalar bile güler... Bunun böyle olmadığını sen de çok iyi biliyorsun...

Madem ki Galatasaray'ın hedefi lig ve kupada değil Avrupa'da başarı o halde Skibbe neden gönderildi acaba. Lucescu sonrası Avrupa'da en başarılı sezonunu geçiren Galatasaray, Skibbe'nin Galatasaray'ı değil mi? Takımın hedefi Avrupa'da başarıysa Skibbe gayet iyi gidiyordu ve gönderilmesi yanlıştı.Bu durumda ya Galatasaray yönetimi hedefini bilmiyor ya da Bülent Korkmaz...

Benim hedefim Avrupa'da başarı dese anlarım, ama kulübün hedefini bu şekilde saptırmasın. Bülent Hoca, Galatasaray'ın, ligdeki durumundan dolayı Skibbe ile yolları ayırdığının farkına varsa iyi olur...

4 yorum:

kiwi dedi ki...

Bülentin bu sözlerini şöyle yorumlamak daha iyi olacaktır. Lafı direk yanlış yerden anlayıp öyle yorumlamaya çalışıyorsun.
GS için tabikide Avrupaya gitmek için kupa ve lig şampiyonluğu bir araçtır ama takım olarak ve camia olarak kupa ve lig şampiyonu olmaya okadar alıştık ki bu kazanılan kupalar artık taraftarımıza eskisi kadar mutluluk getirmiyor. Dikkat edersen son senelerde ya FB ya da biz şampiyon olmuşuz başka bizi zorlayacak takım yok yani.Doğal olarak yeni heyecan ve yeni zafer isteyen Gs taraftarı için başarı artık AVrupda yakalanan eski zaferlerin tekrarlanması ve GS ye yakısan seviyeye takımın oturmasıdır. Bülentte taraftarın bu hislerini bildiği için böyle tercüman olmuş taraftarın hislerine.
E sizin takım beşiktaşın 5 senedir lig şampiyonu olamadığını düşünürsek sizin için başarının lig şampiyonluğundan ibret oldugunu da varsayabiliriz ya da taraftarınıza lig şampiyonluğunun yeteceğini yönetiminiz düşünebilir.

YK dedi ki...

Benim Bülent Korkmaz'ı yanlış anladığımı varsayalım ve senin dediğin gibi düşündüğünü farzedelim... Peki yönetim neden gönderdi Skibbe'yi? Avrupa'da hangi başarısız sonucu aldı. Bükreş maçı dışında başarısız olduğu bir nokta yok-ki eğer Bükreş maçı nedeniyle kovulduysa 6 ay geç kalındı demektir-.
O halde bu durumda Yönetim ve BK farklı düşünüyor. GS'ın kupadan elenmesinin ve ligde ardarda alınan kötü sonuçların Skibbe'nin gitme sebebi olduğunu söylemek zor değil...
Son olarak BJK ile ilgili yorumlarını konuyla ilgili bir yazıya saklasaydın keşke...

alessandro del piero dedi ki...

skibbe'nin gönderilme sebebi senin de söylediğin gibi avrupa sonuçları değildi ama emin ol ligdeki şu anki durum da değildi.. ateşleyici faktör 5-2 lik skordu ki bunun ligde olup olmamasıyla alakası yok ama daha da fazlası takım içinde ortaya çıkan kaos ortamı artık acilen düzeltilmeliydi, adeta bile istemeye mücadele etmeyen futbolcular karşısında bir önlem alınmalıydı. bu da bi yerde skibbe gibi futbol aklı ve tekniği üst seviyede olan ama malesef otorite, disiplin ve motivasyon gibi konularda yerlerde sürünen bir adamın gönderilmesini gerekli kılıyordu, yoksa emin ol halen ligin açık ara en iyi top oynayan takımı galatasaray'dır ve bu bahsettiğim takım içi sorunları bir an önce çözdüğü vakit şampiyonluğu kazanması hiç ama hiç zor olmayacaktır..

ayrıca bülent korkmaz'ın o demeçleri zaten galatasaray'ın ruhunu ve kuruluş amacını da yansıtan çok doğru tesbitlerdir.. bunu galatasaraylı olmayan cidden anlayamaz.. biz lig şampiyonluğunu elbet umursarız ama asla çılgınca kutlamayız bunu, çünkü hedef hep avrupa'da zirvede olmaktır.. tarihimiz bunun göstergesidir..

Turiaf dedi ki...

Son 5 senede alınan 2 şampiyonluk ve bir kupa çok doyurucu olmasa gerek. Üstelik diğer 3 yılı Fenerbahçe kazanmışsa kendinizi ispatlamanız gerek. Doyurucu olan Terim zamanında başarılan 4 sene üst üste şampiyonluk ve son senesinde alınan Uefa kupasıda bu büyük başarının karşılığı oldu.