13 Aralık 2011 Salı

Taç açma sanatı

Beşiktaş ile aynı grupta olması sebebiyle biz de Stoke City ve meşhur taç organizasyonlarına aşinayız. Oysa bu organizasyon İngiliz ekibi için yeni değil. Bugünlerde Shotton'ı da gördüğümüz taç çizgisinde yıllarca Delap'ı izledik.


Hatta bu organizasyonu iyice abartıp, kenarda top toplayıcı çocukların eline birer havlu da tutuşturuyorlar. Kenara gelen oyuncu elini ve topu havluya silip taçı öyle kullanıyor. Bugün Stoke City ürünü satan mağazalarda bu havlulardan da bulabiliyorsunuz. Müthiş bir pazarlama stratejisi.


Bazı pozisyonlar için çocuktan havluyu almak, topu havluyla kurutmak, elini silmek vs. uygun olabiliyor ancak hemen kullanılması gereken pozisyonlarda zaman kaybı oluyor. Diğer taraftan deplasman maçlarında böyle bir imkan bulamayabiliyor. Tüm bunları elimine etmek için taçı kullanan oyuncu formasının altına topu kurutmak için fazladan bir kıyafet giyiyor. Atlet ayarında ama iyi kurutabilen bir kıyafet. Tottenham maçında İngilizlerin de dikkatini çekmiş görünüyor.


Stoke yönetimi ise uygulamanın kurallar açısından bir sakıncası olmadığının üzerinde duruyor. Pulis ve ekibi daha çok antipati toplayacağa benziyor.

Hiç yorum yok: