30 Aralık 2011 Cuma

EPL'de ilk yarının gözden düşenleri

Bir önceki postta Premier Lig'de ilk yarının göze batanlarından bahsettim. Öncelikle o postta adını anmayı unuttuğum Johan Cabaye'den özür dileyeyim. Cabaye de ilk yarıda oldukça başarılı bir performans sergilemişti. Cabaye, NU savunmasını hücumuna bağladığı gibi, bir önceki yazıyı buna bağlayan adam oldu.



EPL'de göze çarpan, sezonun formda oyuncularından bahsettim. Şimdi de beklentilerin altında kalanlardan bahsedelim.


Kaleden başlayalım. Net olarak sezonun en patlağı Paul Robinson. Blackburn'un bu kötü gidişinin tek sebebi değil belki ama bunu engelleyecek bir şey yaptığını da söylemek zor. Takımın dahi altında performansı en kötü 11'in kalesine kadar taşıdı onu. Robinson'un arkasındaki isim ise Cech. Çek kaleci eski günlerinin çok uzağında ve her geçen gün daha da uzaklaşıyor.


Savunmanın sağında Rafael var. Geçen sene övgüyle bahsettiğimiz, her geçen gün üzerine biraz daha koyuyor dediğimiz Brezilyalı adını unutturdu. Bu sezon forma şansı bulmakta çok zorlanıyor. Sir Alex stoper Smalling'i sağa çekti. İkizi Fabio, Rafael'in kardeşi diye anılıyordu ama roller değişti. Stoperlerin birinde yine Man Utd'lı bir oyuncu var: Evans. Çok mu kötü? Felaket bir performans sergilediğini söyleyemem ama zayıf. Rio'nun boşluğunu dolduracak denilen adam bu adam değil. Az gol yiyen ManU savunmasının en zayıf halkası. Evans'ın yanında da Chelsea'nin stoperi David Luiz var. Büyük umutlarla gelmişti ama sıkıntı büyük. Çok hata yapıyor. Beklentilerin çok altında. Öyle ki Chelsea stoper arayışına girdi bile. İkinci yarı onu kulübede görme ihtimalimiz çok yüksek. Sol bek ise iyice kulübeye hapsolan Kolarov. Bu adam Lazio'daki Kolarov değil. Geçtiğimiz yıl Real Madrid'e son anda transferi gerçekleşmeyen ve İngiltere yolunu tutan Sırp oyuncu kulübede. City onun yerine Clichy'i aldı -ki Clichy bile çok tartışılan bir oyuncudur-. Bunların dışında kadroda yer bulamayan isimlerden biri de Chelsea'nin kulübeye alışan oyuncusu Alex. Brezilyalının kulüpten ayrılma ihtimali yüksek. Everton'un stoperi Distin de düşüşteki oyunculardan bir diğeri.



Ortasaha tamamen Chelsea oyuncularından kurulabilirdi aslında. Ama hepsi rakiplerinden bir tık daha iyi olmanın şansını yaşadı. Lampard, Malouda, Kalou nerdeyse hiç oynamadan yarıyı tamaladılar. Aralarında en iyisi Lampard'dı ama o da beklenildiği kadar iyi değildi. Sağ kanada El Mohamady'yi uygun gördüm. Geçen sezon çok iyi bir çıkış yakalamıştı ama bu sezon kulüple birlikte o da düşüşe geçti. Orta ikilinin biri Nasri. Sezon başında Arsenal'den kavga gürültü getirildi ama kadroya dahi girmekte zorlanıyor. Evet City ortasahasında çok oyuncu var ve forma şansı bulmak kolay değil ama geçen seneki Nasri de bir zahmet şans bulsun. Kupa için Arsenal'den ayrılan Nasri, City'nin FA Cup ve League Cup oyuncusu kıvamında. Orta ikilinin diğeri Tim Cahill. Avustralyalı 2011'de hiç gol atamadı. Bu bile Cahill'deki düşüşü anlatmaya yeter herhalde. Sol açığa da Arshavin'i koydum. Arsenal'in yokluğunda bile yok. Arshavin'i en çok zorlayan, hatta belki ondan bile daha kötü performans ortaya koyan oyuncu ise N'Zogbia. Downing de bir başka zayıf isim. Kuyt, Obi Mikel, Gerrard nerede diye sorana da cevabımız yok. Gerrard'ın sakatlıktan yeni çıktığı gerçeği var ve bu onun durumunu bir nebze olsun hafifletiyor ancak Kuyt ve özellikle de Obi Mikel'in bahanesi yok. Essien'in yokluğunda bile faydasız.
Forvet ikilisi geçen sezonun devre arasında büyük paralar harcanan ikili. Liverpool'dan Chelsea'ye giden "The Kid" ve onun yerine transfer edilen Andy Carroll. İkisi de yok. Haklarında söylenecek çok fazla şey de yok. Chamakh da gözden kaçmış değil. Bütün gol yükünü RVP'nin çektiği yerde benden daha fazla katkı sağlamadı. Şu anda EPL gol krallığında benim 1 gol üzerimde. Son hafta attığı goller Berbatov'u kurtarmaz. Bulgar oyuncu çok az katkı sağladı. Ruiz, Anelka ve A.Johnson da beklentilerin çok aşağısında kalan diğer isimler.

1 yorum:

fitbol dedi ki...

Robinson bizim Hakan Arıkan gibi nasıl futbol oynuyor hayretler içerisinde izliyorum her haraketi bomba, ama bence evans'a biraz haksızlık edilmiş gibi zira ferdi ve vidic in olmadığı dönemde evans la harika bir ikili oluşturdu ama kart görmeye çok açık. torres de 1 yılda sadece 5 gol atabilmiş