4 Aralık 2011 Pazar

Chelsea

Sezon başında Chelsea için güzel şeyler söylendi. Rus patron da taraftar da genç hocaları Villas Boas'dan çok umutluydu. İkinci bir Mourinho devrimi bekleniyordu. Boas'ın da Portekizli oluşu ve Porto'dan büyük başarılar sonrası gelişi buna masalsı bir dokunuş dahi ekledi.

Durum uzaktan İkinci Mourinho devrine işaretediyordu ancak detaylar bambaşkaydı. Jose ile Boas'ın içinde bulundukları durum çok farklıydı. Özellikle Boas için büyük bir handikap vardı: Takım yaşlıydı ve kalıplaşmıştı.


Stamford Bridge taraftarı hala şampiyonluktan umutlu olabilir ancak iki Manchester kulübünün de hem oyun olarak hem de puan cetvelinde gerisinde oldukları aşikar. Üstelik gelecek adına çok umutlu bir görüntü de yok. Takımda ciddi eksikler var. Bunların da kısa zamanda toparlanması kolay görünmüyor. Chelsea için şampiyonluk uzak gibi, hatta üçüncülük yarışı bile ciddiye alınması gereken bir yarış. Zira Spurs emin adımlarla geliyor.


Bu kötü günlerde, hatta Boas ile yolar ayrılabilir denilen bir süreçte Newcastle United karşısında alınan 3 puan çok anlamlıydı. NU, EPL'ye yükseldikten sonra doğru transfer hamleleri yaptı ve iyi de bir sistem oturttu. 2 yıl önce sıradan görünen birçok oyuncu bugün değerli. Geçen hafta hakemin de büyük katkısıyla Man Utd'dan 1 puan almayı başarmışlardı ve moralleri de yerindeydi. Bu maç için de favori olmasalar da puan alma ihtimalleri yüksek görünüyordu.


Ancak işler istedikleri gibi gitmedi. Hoş maçın başında Luiz'in, Ba'yı indirdiği pozisyonu hakemin sarı ile geçiştirmesi skoru etkilemedi değil...


Maviler maçı 3-0'la aldılar. Eze eze 3-0 değil ama doğru oyunla 3-0. NU karşısında bu skoru üretebilecek tek takım var o da Man City. Sene başı olsa belki bir de ManU bunu başarabilirdi. Boas'ın hücuma hızlı çıkan forvet hattı Newcastle savunmasına zor anlar yaşattı. Golden önce de çok pozisyona girip kaçırdılar. Diğer taraftan NU da pozisyon harcamakta cömert davranıyordu.


Chelsea bugün moralli. İşler yolunda mı? Hayır. Herkes bunun farkında. Mourinho'nun en büyük mirası savunma bile sallanıyor. Bosingwa düşünce yerine Ivanoviç monte edildi. Ashley Cole eskisi gibi değil. Terry çok düştü, Luiz her an bombayı bırakabilecek potansiyele sahip. Alex muhtemelen ayrılacak. Mendes'in listesindeyse yolu buralardan da geçebilir. Meireles yedek (?), Anelka ayrılıyor, Drogba yaşlandı. Forvette tipi Fernando Torres'e benzer biri var ama kim bilmiyorum. Kalou iyi bir yedek ama ilk 11 için vasat. Malouda düştü. Essien sakat. Cech artık dünyanın en iyileri arasında gösterilmiyor.


Takım gerçekten çok düştü. Bugün ayakta 4 adam var. Lampard, Mata, Ramires ve Sturridge. Romeu ve Lukaku için bugün yorum yapmak zor. Yarın için iyi olabilirler.


Chelsea'nin 3. olması bu yıl için başarıdır. Yarın Lampard gibi hepsi bir anda form tutar orasını bilemem. Aksi takdirde devre arası transferi bile onları potaya zor sokar.

Hiç yorum yok: