9 Aralık 2011 Cuma

Chris Paul Takas Draması



3 gün önce Lakers'ın hem Chris Paul hem de Dwight Howard'ı almak için yoğun çalışmalara başladığı duyumu gelmişti. Açıkcası bu duyumu hiç ciddiye almadım zira takasta kullanbileceğimiz en değerli parça olan Bynum'ı tek bir kez kullanma hakkımız var haliyle. Dedikodulara göre Lakers Gasol'ü Chris Paul takasında kullanmak için takasa 3. bir ortak aradığı konuşuluyordu. Timberwolves'un adı geçti ilk olarak ama sonra dün akşam bu takımın Rockets olduğu ve takasın geçekleşme ihtimalinin yüksek olduğu konuşuldu. Takas özetle şöyleydi;

Lakers->Chris Paul
Hornets->Luis Scola, Kevin Martin,Goran Dragic ve Lamar Odom
Rockets-> Gasol

Tabi rakamların dengelenmesi için Hornets Lakers'a Gasol için 1.5 milyon Odom için 8.5 milyonluk trade exception yani takas edilebilir salary cap boşluğu yollayacak yada 8.5 milyonluk exception yerine Okafor yada Scola Lakers'a takas olacak yada David West sign&trade ile Lakers'a takas olacaktı.

İlk başta Lakers için kötü bir takas gibi gözükse de takasın Bynum-Dwight Howard takasına bağlanması ile Lakers kimsenin ihtimal vermediği bir şeyi başarmış olacaktı

Hornets'in sahibi olmadığı ve lig tarafından yönetildiği için bu takas sonrası başta Cavs sahibi Dan Gilbert olmak üzere birçok takım sahibi David Stern'e itiraz etmeleri sonucu takasın iptal olmasını sağladılar.

10 dakika önce Chris Paul-Kobe Bryant-Dwight Howard bombası ile sallanan sosyal medya takasın iptali ile hepten karıştı. Chris Paul'ın çok sinirlendiği ve yasal yolları zorlayacağı haberleri geldi. Lakers Nba yönetimine takası nasıl değiştirebiliriz diye başvurduğunda bile cevap alamamış.

NBA'in bir takımı yönetmesi konusunda Phil Jackson geçen sene bir eleştiride bulunmuş ve Chris Paul takasını isterse Nba nasıl karar verecek? gibi sorunların çıkabileceğini öngörmüştü.

Açıkcası eğer NBA Hornets'in başına bir genel menajer koymuş ve ona tüm yetkileri vermişse o zaman ya hiçbir hamleye karışmayacak yada hiçbir hamleye izin vermeyip takım satılana kadar bekleyecek. Chris Paul'un yazın kontratı bittiği için ve yeni sözleşmeye yanaşmaması yüzünden yazın hiç bir şey karşılığında gitmesi Hornets'e ne kazandıracak?  Bu saatten sonra Chris Paul'un takas olma ihtimali kalmadı. Sadece Chris Paul için değil Hornets'in yapacağı her hamle tartışma konusu olacak.

Takasta yer alan oyuncuların da ruh hallerini unutmamak lazım. Takası öğrendiğinde Stephen A Smith'in radyo programına bağlanan Odom'un hali içler acısıydı. Resmen canlı yayında ağladı...ve şimdi bu oyuncu Lakers'a geri dönecek..keza Gasol, Kevin Martin, Luis Scola ve Goran Dragic acaba ne düşünecekler?

Lockout sonrasında böyle bir olayın yaşanması açıkcası büyük talihsizlik...

Hiç yorum yok: