5 Aralık 2011 Pazartesi

Beşiktaş 2-1 Orduspor

Kadro sıkıntısı yaşanan dönemde Beşiktaş'ın doğru taktiği bulmasına "her işte bir hayır var" diyorum. Trabzonspor, Maccabi ve şimdi de Orduspor galibiyeti. İyi bir seri yakalandı ve daha da önemlisi Beşiktaş "takım" oluyor.


Carvalhal'ın savunma dörtlüsü artık belli. Bir sıkıntı olmadığı sürece Hilbert, Sivok, Egemen, İsmail dörtlüsünü daha çok izleyeceğiz. Kanattan hücuma sağlam destek veren iki bek sayesinde daha çok oyuncu ile hücum yapma fırsatı buluyor Beşiktaş. Üstelik Hilbert'in savunma gücü de yüksek ve İsmail de bu açığı kapatıyor. Stoperler ise ülkenin en iyi ikilisi. Egemen bugün için en sağlam stoper ve Sivok da hem uyumlu, hem de iyi top yapabilen bir oyuncu. Üstelik duran toplarda ikisi de çok verimli. Bugün de bunu net olarak gösterdiler.


Ortasahada Necip'in kısa sürede dönmesi sevindirici. İdeal üçlü bu olmalı: Necip-Ernst-Fernandes. Necip hem savunma, hem de hücum anlamında iyi iş yapmaya başladı. Ernst akıllı oynuyor ve o bölgeyi çok iyi yönetiyor. Fernandes ise hücumda çok verimli. Beşiktaş'ın duran toplarda bu kadar iyi olmasına en büyük katkıyı Portekizli sağlıyor. Orduspor karşısında da duran topları çok iyi kesti. Fernandes'in en büyük hanikapı topu ayağında çok tutması. Klişe olacak ama topu ayağında çok tutmasa, Beşiktaş da onu takımda zor tutardı. Fernandes geriden iyi oyun kuruyor ve iyi pas dağıtımı yapıyor. Bugün Orduspor karşısında, her ne kadar futbol uzmanı (!) spikerlerimiz Gosso'dan daha etkisiz olduğunu düşünse de, ben iyi olduğunu düşünüyorum. Eksikleri var ama oynadıkça bunları kapatacak düzeyde bir futbolcu.

Ersnt ise geldiği günden beri çok iyi. Alman futbolcu için birşeyler yazmak kendimi tekrarlamak gibi oluyor. İki Alman da Beşiktaş için olmazsa olmaz...


Quaresma'nın yokluğunda bir adım daha ilerde oynayan Veli golü atmasına rağmen ekstra birşey beklenmemesi gereken bir oyuncu. Beklenti için henüz erken. Diğer tarafta oynayan Holosko ise gününde değildi. Kötü diyemem ama hatırda kalacak bir performans sergilemedi. Tek forvet Almeida ise tek forvet olmadığını gösterdi. Çift forvetli bir sistemde çok daha verimli olacaktır. Çünkü gol atmaktan çok asist yapmaya ve top indirmeye daha yatkın bir oyuncu.


Takıma Quaresma geldiğinde Holosko kulübeye gidecektir. Simao dışında da ilk 11'i değiştirecek bir adam yok. Forvette, rakibin savunma yapısına göre Almeida - Pektemek değişikliği yapılabilir.


Beşiktaş takım olma yolunda sağlam adım atmış. Bunda Carvalhal'in katkısı büyük. İyi hoca olduğunu söyleyemem. İyi mi bilmiyorum. Ama motivasyonu yüksek ve pozitif bir hoca. Bunlar ihtiyacımız olan şeyler.

Hiç yorum yok: