8 Aralık 2011 Perşembe

Manisaspor 1 - 4 Beşiktaş

Geçen sezon bir kez 3 maçlık seri yakalayan takım bu sezon ikinci kez galibiyet serisini 3 maça çıkardı. İlk seri Ankaragücü, Bursa, Antalya karşısında yakalanmıştı ancak o maçlarda takım iyi oynayarak kazanmamıştı. Bu bir gerçek. Bugün durum farklı. Beşiktaş, iyi oynayarak kazanıyor. Üstelik çok yoğun bir maç programıyla.


Quaresma ile başlayayım. Beşiktaş'ın bu tempoyu yakalamasında büyük pay sahibi. Bugünkü takım için Mustafa Denizli'nin takımı + Quaresma diyebiliriz. Quaresma o farkı ortaya koyan adam. Kısır hücum hattını zenginleştiren. Oynamak istediğinde tutmak çok zor. Bugüne kadarki sıkıntı Quaresma'nın sonuca değil şova yönelmesiydi. Takımın lideri olduğunda, takımın gerçek manada lideri olduğunda hücumu şekillendirmeye, pozisyon üretmeye çalıştığında durdurulması imkansıza yakın bir oyuncu. Açık ara ligin en teknik ve kolay çalım atan oyuncusu. Sakatlığı sebebiyle muhtemelen İBB maçını kaçıracaktır. O maça Simao'nun yetişmesini ve hazır olmasını umuyorum.


Takımın bir başka kilit oyuncusu Fernandes. Fernandes tipi oyuncuları sevdiğimi defalarca söylemişimdir. Ortasahada oyunu yönetebilecek, geriden oyun kurabilecek, teknik bir oyuncu. Üstelik savunması da çok zayıf değil. Oyunu iyi kuruyor, topu iyi dağıtıyor. Yanında iki sağlam savunmacı varken ön plana çıkıyor.


Fernandes'i bu kadar iyi kılan Ernst ve Necip. Ortasahada kaybedilen her topa bastılar ve muhtemel kontraları engellediler. Bu bölgede Veli'nin de hakkını teslim etmek gerekir. Daha hücumcu olmasına rağmen savunmaya çok fazla yardım ediyor.


Forvette Almeida'yı beğenen nadir insanlardan biriyim. Almeida'ya muhtaç olduğumuzu düşünüyorum. Elde Pektemek dışında forvet olmaması da bu fikre götüren etkenlerden biriydi. Edu çok zayıf, Bebe maalesef sakat, Holosko daha çok kanat oyuncusu. Ancak bugün Pektemek düşüncelerimi gözden geçirmem gerektiğini gösterdi. İçine Amokachi kaçmıştı adeta. Pektemek için olumsuz eleştirim: Çok geriye geliyor olması. Kaleye daha yakın oynamalı.


Savunma yenilen gole rağmen tam not aldı. Oturmuş iki stoper ve hücumcu bekler. Fazlasını istemiyorum. Ne kadar umut verdiği tartışılır ama İsmail'in sağlam bir bek olacağını düşünüyorum.


Ve son söz teknik kadroya. Carvalhal'in iyi insan olduğu aşikar, pozitif olduğu ortada, iyi hocalığı da ortayı geçti bende. Geçmiş referansının üzerinde performans sergiliyor. Takımın fizik gücüne bakınca, arkada Koch'un olduğunu görüyorum. Ligin fizik gücü en kuvvetli takımı. Koch'un emeği büyük.


İBB maçı bende hala soru işareti. İ.Akın, İ.Alın, A.Avcı yok ama hala soru işareti. Beşitaş kazanırsa 2010-2011 sezonundan beri ilk kez 4 maçlık seri yakalamış olacak.

Hiç yorum yok: