17 Kasım 2009 Salı

Laurent Blanc'in geleceği


Genelde bir hocanın geleceği hakkında konuşurken o hocanın durumu pek iyi olmaz. Ancak Blanc için durum çok farklı. Kariyeri çok parlak olan Fransız, Guardiola'dan sonra 45 yaşın altındaki en iyi hoca olarak görülüyor. Ferguson sonrası için planlar yapan United için de bir numaralı tercih olacak Fransız hoca. Hatta Blanc Bordo'yu ligde 2. yapmasından sonra 2008 yazında Ferguson Portekiz Milli takımının başına geçen Queiroz 'un yerine 2. adam olması için teklifte bulunmuş. Blanc bunu reddetmiş ancak Ferguson bıraktığında gelecek teklif reddededilmez bir teklif olacak. Ferguson'un onu veliahtı gibi görmeside önemli bir avantaj.

Blanc'in diğer seçeneği ise Fransa milli takımı. Raymond Domenech ile bu dünya kupasından sonra yolların ayrılcağı kesin gibi. Şuanda en iyi fransız hoca olan Blanc haliyle bu pozisyon için en büyük aday ancak ben Blanc'in böyle bir teklifi kabul edeceğini düşünmüyorum. Klüp takım kariyeri çok iyi durumda olan ve önü çok açık olan bir hoca milli takıma gitmez.

Diğer bir seçenek ise Real Madrid. Blanc'in eski takım arkadaşı Zinedine Zidane'ın Başkan Perez'e Blanc'i tavsiye ettiği konusunda haberler var. Pellegrini'nin durumuna göre aday hocalardan biri olacaktır.

Blanc'in seçenekleri Fransa milli takımı hariç Mourinho içinde geçerli. Bence bu iki takımın başlarına Mourinho ve Blanc gelecek ama hangisi hangisine gidicek işte bunu kestirmek hiçte kolay değil.

Hiç yorum yok: