18 Kasım 2009 Çarşamba

Galatasaray'ın büyük ayıbı


Tamam basketbola önem vermiyoruz ama bu kadarı da ayıp değil mi?

Galatasaray gibi büyük bir camianın cezalı oyuncusunu başka bir oyuncusunun forması altında oynatmasının bir açıklaması yok. Bu kadar sığ, bu kadar basit bir zihniyetin ürünü olan bu davranışın tanımını yapamıyorum.

Oyuncunu unutarak oynatırsın -ki unutmaman gerekir- ama bile bile, göz göre göre cezalı oyuncuyu kamufle ederek oynatmak neden? Bu yakışır mı?

Artık olayın Galatasaray kısmında, cezalı olması gerektiği halde oynatıldığı Fenerbahçe ve Karşıyaka kısmında değilim. Bunlar olayın öneminin yanında sıradan kalıyor. Fenerbahçe'nin ya da Karşıyaka'nın değil; Türk basketbolunun hakkı yendi bugün...

Buna ne ceza gelir bilmiyorum. Para cezasıyla mı geçiştirirler artık, yoksa puan mı silinir ya da küme mi düşürülür buna TBF karar verecektir. Ancak Galatasaray yönetiminin bu durumda sebebiyet veren ya da engellemeyen herkesi yarın kapı önüne koyması gerekir.

Bu ülkede basketbolu da sevmek zor...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!