27 Mart 2009 Cuma

-THAT'S ALL BULLSHİT...


Sorunu türk futbolunun sınırları dışına çekelim ve geniş alanda savaşalım..Büyük ne demek? Güçlü olarak mı, zengin olarak mı, şanslı olarak mı,akıllı olarak mı, yoksa hepsiyle birden hatta daha fazlasıyla mı büyük olunur?Bu soruya cevap bulmak sanırım biz futbol cahillerinin değil, kulüp başkanlarının, medya patronlarının kudretinde.. Kimse x kulübünden büyük değildir, kimsenin x kulübü kadar sesi çıkmaz, biz x kulübü olarak büyük tanımayız.. Bu demeçler başkanların dilinden düşmez oldu artık..

Halil Ünalın demeci elimizdeki son 'büyük teorisi'.. Bir anadolu takımı başkanının bir maç sonucuna yada puan sıralamasına bakarak yapmaya çalıştığı son vurgunun gösterisi.. Aynı başkanın takımı değilmiydi b kategorisinde taraftarıyla büyük olmaya çalışan.. Yada 'hediye edilmiş' star futbolcuyla şov yapan.. Büyük olmak için önce büyüklüğü kavramak, sonra saygı duymak, sonra doğru adımlar atmak gerek.. Halil Ünalın demeci bu noktada askıda kalmış, saçmalaşmış, başkalaşmış oluyor..

Sıradan bir eskişehir taraftarının, ankaragüclünün, yada kocaeli taraftarının takımından başka büyük tanımaması kabul edilebilir.. Ancak bir kulüp başkanının bir 'Büyük Takım'ı yendikten sonra bir başka 'Büyük Takım'a bilendiklerini açıklaması.Devamında türkiyede şampiyon olmuş 4 takımdan diğer ikisini de yeneceklerini söylemesi, 'büyük tanımamayı' nasıl ele yüze bulaştırdığını aslında çok açık ortaya koyuyor..Başkana sormalı, bu büyük olmayan maçların primleri neden fazladır, yada diğer küçük takımlara neden bukadar bilenilmez, topçuları neden bu maçlarda yüksek performans gösterir, neden daha iyi motive olurlar?..

Aynı anadolu kulübü başkanları değilmidir satıştan yüzde otuz kar etmeyi büyük başarı sayan ama yerini dolduracakları programı düşünmeyen yada 'satmıyoruz' sloganlarıyla kulübünü zarara sokan..5 teknik adamla aralarında tek pas yapan..

Türk futboluna vitrindeki takımların yanlış seçimlerle verdikleri zarar ortada.. Ama futbolun İstanbul tekelinde olmadığını anlatmanın,fark yaratmanın, yarar sağlamanın yolu asla Halil Ünal söylemi değil, olmamalı da.. Bugün büyüklerle adı anılan sivas kulübünün izlediği yol ortadayken, son dönemdeki bocalamaları bu durumdayken bile büyük olamadıklarını sadece çabaladıklarını açıkça gözler önüne sererken, bir anadolu kulübünün olmaya çabalaması gereken şeyi görmezden gelmesi, türk futbolunu çürütmekte olan zihniyettir kanımca.. Keza 'x zaten büyük kulüp hakem yardımına ihtiyacı yoktu' açıklaması yakındır aynı şahsiyetin farklı kaybettiği bir maçtan sonra..

Eskişehirde şampiyon olan bir başka takımın taraftarının pataklanması, ankaragücünün hedef aldığı bir takımın diğer maçlarına gidip olay çıkartması hep bu çürümüş yönetici zihniyetinin eseridir.. Hoffenheim bayernin, aston villa manu nun, genoa interin büyüklüğünü nasıl bilmek zorundaysa eskişehirspor da büyük nedir anlamalı, kendini daha fazla küçültmeden büyük olmaya çalışmalıdır..Türk futboluna faydayı kuracağı yarışmacı takımla sağlamalıdır..İstanbulu yeniden fethetmenin alemi yok..

3 yorum:

csr dedi ki...

csr likes this!!

deepman dedi ki...

yalnız resim harikaymış:)

caalar dedi ki...

wallahi ne desem ki ya.. kusura bakmayın lütfen.. hatlar karışmış.. yani zanziyle deepmani karıştırmışım.. ayıp oldu dimi?