24 Mart 2009 Salı

Gol atmayı unutmadım...


Mario Jardel ismini duymayalı çok olmuştu. İki altın ayakkabı sahibi, iki kez UCL gol kralı, 5 kez Portekiz Ligi gol kralı olmuş ve Portekiz'de 3 kez yılın futbolcusu seçilmiş, Galatasaray'ın Süper Mario Jardel'i... Galatasaray'a gelişi de gidişi de olay olmuştu. Sağlam bonservisle geldi, hava paraya gitti. O zamanlar iyi atıyordu, Portekiz'de de Türkiye'de de gol sıkıntısı çekmedi. Sahada olduğu kadar saha dışında da başarılıydı. Attığı gollerin yanı sıra özel hayatı da çok konuşuluyordu. Jardel'in fotoğrafları Galatasaray tribünlerini, eşinin fotoğrafları da Fenerbahçe tribünlerini süslüyordu.

Super Mario, Sporting'de geçirdiği 2 sezonun ardından kayıplara karıştı. Sakatlığı sonrası eski formunu yakalayamadı ve bir daha hiç eski Jardel olamadı. 2005 yılında 2. Türkiye seferini yapacaktı ki, Ankara'ya geç gelmesi sebebiyle Ankaragücü transferden vazgeçince direkten döndü. Derken Dünya'da gezmediği takım kalmadı, isminin kredisi bitmek bilmedi ama onun kariyeri kredi tüketmekten bitti...

Şimdi 35 yaşında ama hala futboldan bıkmamış. Futbola tekrar dönmenin planlarını yapıyor. Gol atmayı unutmadım demiş...

"I have contacted Gremio with the hope of rejoining them soon. I would also like to play for Sao Paulo or Vasco da Gama. I have not forgotten about scoring goals".

Tadında bırakmak gerek...

Hiç yorum yok: