11 Mart 2009 Çarşamba

Eczacı Perugia'da

Az önce biten maçta 3-0 ile rakibini yerle bir eden Eczacıbaşı Avrupa'nın en iyi 4 takımından biri oldu. Tebrikler Eczacıbaşı Zentiva... Darısı Türk Telekom'un başına.

Türk Telekom maçını yarın oyanayacak. Dinamo Moskova ilk maçı hakemlerin de yardımıyla 3-2 kazanmıştı. Aslında iyi de oynamıştık. Sonu gelmedi. Yarınki maçta özellikle Gamova'yı durdurmayı başarabilirsek, rahatlıkla maçı kazanabileceğimizi düşünüyorum. İlk maçta da en kritik anlarda Gamova'nın etkin oyunuyla fark yaratmıştı Dinamo Moskova. Bu maçın önemini bildiğine eminin kızlarımızın. Eğer kazanırsak yine iki Türk takımı Final Four'da eşleşmiş olacak. Bu açıdan da bakıldığında önemi biraz daha artıyor. Bu sene bayan voleybolunda Avrupa'ya damgasını vuran iki ülkeden biri olan Türkiye -diğeri İtalya- olarak Final Four'a iki takımımızı da sokarsak, evsahibi İtalya'dan ve bizden iki takım olacak Final Four'da... Ben inanıyorum Türk Telekom'a. Buradan başarı ve şans diliyorum... (Bu arada Dinamo Moskova'nın sitesi sadece Rusça. Valla hayret. Sende Gamova gibi dünya starları var sen siteyi İngilizce bile yapmıyorsun.)

*Türk voleybolunun lokomotif ekiplerinden Eczacıbaşı Zentiva, Indesit Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde son dört takım arasına girerek, Avrupa kupalarında 9. kez dörtlü finale kalma başarısını gösterdi.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen organizasyonlarda daha önce 8 kez dörtlü final oynayan Eczacıbaşı Zentiva, en önemli başarısını, 1999 yılında Kupa Galipleri Kupası'nı kazanarak elde etti.

Eczacıbaşı Zentiva, 2000 yılına kadar Şampiyon Kulüpler Kupası, 2001 yılından itibaren ise Şampiyonlar Ligi adıyla gerçekleştirilen bu organizasyonda toplam 5 kez dörtlü final oynarken, 1980 yılında Avrupa 2'ncisi, 2000 yılında Avrupa 3'üncüsü, 1984, 2001 ve 2002 yıllarında ise Avrupa 4'üncüsü oldu.

Turuncu-beyazlı ekip, 1993 yılı CEV Kupası dörtlü finalinde 2'nciliği, 2005 yılı Top Teams Kupası dörtlü finalinde ise 3'üncülüğü kazandı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2001 ve 2002 yıllarında oynadığı dörtlü final maçlarını 4'üncülükle tamamlayan Eczacıbaşı Zentiva, bu kez kupayı Türkiye'ye getirmek için çalışacak.*

*Bilgiler ajansspor'dan alınmıştır...*

Hiç yorum yok: