8 Ağustos 2008 Cuma

Pekin 2008


Pekin olimpiyatları resmen başladı, öyle onlarca fotoğraf koyacak değilim; çok görmek isteyen olursa resmi siteden bakabilir...

Açılış tek kelimeyle muhteşemdi...Bu olimpiyatlara İstanbul da adaydı; töreni izledikten sonra şunu dedim: "Çok şükür ki; olimpiyatları bize vermemişler."

Olimpiyatlar bize göre değil, ülkede sadece futbol konuşulurken biz elimize yüzümüze bulaştırırız, rezil oluruz. Atletizm, uzun atlama falan biz Türklerin umrunda olmaz. Sadece futbol maçları izlenir, bi iki kıro da kız kesmeye, piyasa yapmaya gider o kadar. Bir de neden herşey İstanbul'a ittirilir. Bunu başka bi postta yazarım..

Bu arada 2012 oyunları Londra'da, 2016 olimpiyatlarının yeri ise 2009'da kararlaştırılacak; 4 aday şehir var Chicago, Madrid, Rio ve Tokyo. Neyse ki İstanbul'un adaylığı reddedilmiş; 2020'ye kadar bu işte biz yokuz, sonrası Allah kerim..

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Türkiye'de futbol konuşan kesim sadece futbol konuşuyo halbuki amatör sporları konuşabilen kesim futbolda konuşabiliyor. Burdaki yorumda büyük hata olduğu kanısındayım ayrıca istanbul'da olimpiyatın olmamasına üzülmeye zaten vaktimiz ve halimiz yok, siz de boşuna üzülmeyin bence.
bir de Türkler olarak kendimizi kötülem huyumuz var, çoğu insanımızda desek daha doğru. Bence bırakın bu işleri yapabiliriz veya yapamayız, kötülemeyi bırak, oluruna bak derim.

YK dedi ki...

Atatürk olimpiyat stadında yapılan EAA Avrupa Kupası 1. lig yarışlarını sadece antrenörler ve bir grup basın mensubu izlemiş...
Benim haberim dahi olmadı...
Türkiye'de kaç kişi amatör sporlarla ilgileniyor sorusunun cevabı olimpiyatlara katılan yarışmacı sayımız ve olimpiyatlarda kazandığımız madalyalarda gizli...

Adsız dedi ki...

ilgilenmek tamamen farklı başarı farklı bişey. Türkiye'de yatırım giderek artıyor bu sporlara karşı. Sende ilgini arttır seninde desteğin olsun..

YK dedi ki...

Ulke insanı bir seye ilgi gostermezse, o bransta basarı gelmez, haberin olsun..

Adsız dedi ki...

ben ne dedim ki? :)

YK dedi ki...

ilgilenmek ile basarının farklı seyler oldugunu soyledin; buna katılmıyorum dedim ben de...Yatırım da etkili ancak; ilgi oldugu surece yatırımın etkisi olur..

Adsız dedi ki...

tamam ilgi arttırılmalı dedim. hatta önce senden başlayalım dedim fark ettiysen:)