14 Ağustos 2008 Perşembe

2-2



Steaua Bucharest.. Bir balkan takımından hele hele de Rumen ve Yunan takımından her zaman çekineceksin. Temkinli oynayacaksın. Yıldızı yokmuş, iyi oyuncularını satmış demeyecek, savunmayı sağlama alıp maça başlayacaksın... Ama Skibbe gibi değil...

4 tane stoper bir anda oynamaz. Mecbur kalınmadıkça, Emre Güngör, Emre Aşık, Servet, Meira hep beraber hurraaa sahaya çıkmaz. Kalede Aykut oynamalı mı? Soruların cevabını dün verdi Aykut. "Ben yedek kaleciyim hoca; bana çok güven olmaz".

Savunmaya geldiğimizde; Emre'den sağ bek olmaz. En Sabri'nin leşi daha iyi oynar orda. Beşiktaş İbrahim Toraman'dan sağ bek denerken aynı hatayı Galatasaray da yapmaya başladı. Türk takımları (Fenerbahçe hariç) neden hala bek oyuncusunun iyi bir hücüm oyuncusu olduğunun farkına varamadı anlamıyorum. Sağda stoper mantığında sadece defans yapan adamı neden ısrarla oynatırlar ki? Sağ bek deyince Dani Alves, Maicon, Sergio Ramos gelir akla; bunların hepsi hücum yönü çok güçlü oyuncular, tıpkı Evra, Abidal, Ashley Cole gibi.


Orta sahada Ayhan dururken Meira neden? Ne yaptı Meira? Madem çift önlibero oynayacaksın koy Ayhan'ı oraya. Arda takımın yıldızıydı. Galatasaray'ın bu sezon Arda'yı elinde tutması en büyük transferdir. Canaydın olsa yılın transferini yaptık Arda'yı elde tuttuk derdi. Hasan Şaş hakkında söylenecek tek cümle: "Hasan Şaş diye birisi yok". Hakem Galatasaray'a deplasman takımı muamelesi yaptı ama Lincoln'de yerden kalkmadı. Nonda elinden gelenin en iyisini yaptı.

Lacatus'un talebeleri tam bir takım oyunu oynuyor. Hucum varyasyonları çok iyi. Orta sahada çok iyi pas yapıp çok iyi hucüma çıkıyorlar.

Romanya'da maç ortada. Eski başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz'ın oğlunun dediği gibi, "Ya Steaua kazanır ya Galatasaray ya da maç berabere biter."


Fenerbahçe maçının tamamını izleyemedim; Galatasaray maçından fırsat kaldıkça izledim. Şokla başlayan maç Saracoğlu'na taşındı. Partizan'ın attığı 3. gol sayılsaydı maç dönmezdi. Fenerbahçe Serdar Kulbilge'yi çok arayacak. Aragones'in Guiza-Semih-Alex hattında işi zor. Semih'i kesemezsin adam atıyor, Guiza'yı kesemezsin; kesersen seni de keserler (17 milyon Euro), Alex'i kesemezsin; hücum yapamazsın. Hal böyle olunca Aurelio da olmayınca tek önlibero oynamak zorundasın, bu da Selçuk olursa; Avrupa'da hüsran ligde sıkıntı olur. Emre olursa; intihar olur. Yeni bir transfer olursa; belki olur.

Herşeye rağmen Fenerbahçe, Partizan'dan daha güçlü bir takım. Saracoğlu'nda Partizan'ın tur atlaması sürprizdir...

Hiç yorum yok: