17 Ağustos 2008 Pazar

Romen Sebrle (Spor Paketi)


Haberi FHM dergisinin Ağustos sayısında okudum. Wall Street Journal uzmanları (ne uzmanlarıysa) bir araya getirerek Dünya'nın en büyük aktif sporcusunu seçmiş.

Bazen biz de tartışırız kim büyük sporcu diye? Ronaldo, LeBron, Woods, Nadal hep karşılaştırılır. Kıstasımız yoktur. İlkokulda olsak öğretmen elma ile armut karşılaştırılmaz derdi; biz de susardık ama içimizde ukte kalırdı o karşılaştırma.

Sonunda Wall Street karşılaştırmış. Allah razı olsun onlardan. "Galaksiler arası olimpiyatlar düzenlenecek olsa, dünyadan gönderilecek ilk erkek sporcu kim olurdu?". E soru güzel olmuş. Karşılaştırma sebebi bulunmuş. Jüri, finale kalan 79 sporcuyu, hız, refleks, dayanıklılık, koordinasyon, kuvvet, geçmiş başarıları, vücudu, bulunduğu alandaki rekabet düzeyi gibi kriterlerle değerlenmiş. Sonuç hiçbirimizi haklı çıkarmamış.

Şampiyon dekatlon dünya rekortmeni Roman Sebrle olmuş. Mübarek, Kemal Sunal'ın (sanırım) "Orta direk Şaban" filmindeki Erkan karakteri. Herşeyin şampiyonu...
Neden Roman Sebrle?

Çünkü o, Shaquille O'Neal'ın üzerinden atlayarak geçebiliyor, 7 kiloluk bir gülleyi 16 metrelik yatın bir ucundan fırlatıp diğer ucundan denize ulaştırabiliyor, iki şeritli bir otoyolun üzerinden zıplayarak karşıdan karşıya geçebiliyor. Sabre aynı zamanda NFL'de (Amerikan Futbol Ligi) bir defans oyuncusunun süratine, NBA'de bir forvetin sıçrama kabiliyetine sahip. Şu anki unvanı ise, son dekatlon Olimpiyat Şampiyonu... Yetmez mi?
Bence yeter...

Hiç yorum yok: