10 Ağustos 2008 Pazar

Milangaz


Milan değil Milangaz. Kale bu sefer Dida'nın. Takımda kaleci dahil 9 tane savunma adamı. İki hücum elemanının birisi Seedorf, birisi de 18'lik Paloschi. Pirlo'yu da hücum saysak en fazla 3 eder. Sonuç gol atamazsın. Gol yemezsen 0-0 biter. Berlusconi ve Ancelotti ne düşünüyor merak ediyorum. Kaka-Ronaldinho-Pato...Bütün yıl yükü çekecek isimler...

Ligue 1 başladı. İlk hafta Monaco -PSG. Eskiden olsa büyük maç derdik; şimdi isimleri büyük o kadar; o da geçmişin hatrına. Sonuç 1-0 Monaco kazanmış. Dikkatimi Sakho çekti.PSG ilk 11 oynatmış. İsmini not edin; büyük adam olacak.Sonuç; PSG için kötü bir başlangıç. Çok iddialı oldukları sezon iyi başlamadı. Ömer Üründül gibi "Hayırlısı Olsun" diyelim.

Rennes Marseille 4-4. Ben Arfa yeni formasıyla siftah yapmış. Maçı izlemek isterdim. Sonu muhteşem. 88 Mandanda kendi kalesine (Rennes), 89 Grandin (Marseille), 90 Cheyrou (Rennes). Muhteşem bir açılış olmuş...

10 yorum:

Sheed dedi ki...

ben de tam kendi blogum üzerinden sakho'ya sallıyordum.. bugünkü maçı izledin mi bilmiyorum da felaketti.. gerçi sen öncesinde de takip ettin heralde, bak bi şans daha veriyorum sakho'ya bunu okuduktan sonra ;)

ne açıdan kuvvetli bi arkadaş, en azından onu yazarsan sevinirim ama.. ben her açıdan bi enkaz gördüm sahada.. ha pardon iki enkaz, bi de hoarau var.. makelele? enkazlar üç oldu..

YK dedi ki...

Sakho'yu geçen seneden bu yana takip ediyorum. PSG'nin gelecen adına çok güvendiği isimlerin başında geliyor. Genc yasta kaptanlık bile verdiler...
Henuz cok genc.1990 dogumlu. hucuma cıkısları iyi. yeni bir patrice evra olabilir.Bu sene onu oynatırlar, oynadıkca da acılır diye dusunuyorum.

Adsız dedi ki...

bir hayal kırıklığı olacabilecek kapasitede.

Sheed dedi ki...

evra dersen bi şey diyemem tabi.. le guen yanlış yerde oynatmış o zaman onu da, dün sol bekte basbayağı armand vardı çünkü, sol stoperdeydi sakho.. bi nimana'yla başa çıkamadılar camara ile birlikte, çok da kademe hatası yaptı sakho bireysel olarak.. gol de bunlardan birinin sonrasında geldi zaten..

ama domenech abidal'i italya maçında sol bekten sol stopere çekince adamın ne hale geldiğini de biliyoruz mesela, yakın örnek olarak.. e sen yeni patrice evra diyorsun, evra'yı stopere koysan o da fazlasını yapamazdı.. bi de yerinde görelim o zaman.. ama stoper olarak bugüne kadar gördüklerim arasında en kötülerinden..

YK dedi ki...

belki de, son macını izlemedim. Unutmamamız gereken bir sey henuz cok genc olusu; Barca'nın Bojan'a verdigi krediden daha fazlasını verecegine inanıyorum PSG'nin.

Sheed dedi ki...

sol bek oynamadı, sol stoper oynadı yazmıştım.. nedense yayınlamamışsın o mesajı, demek ki en fazla bi mesaj yazılabiliyor buraya, o da güzelmiş..

Turiaf dedi ki...

Yorumlara ben bakıyorum ama öle bir yorum gelmedi yoksa her türlü yorumu yayınlıyorum.

Sheed dedi ki...

tamam turiaf belki bağlantı falan gitti, kusura bakmayın ikiniz de..

bi kez daha yazayım madem..

monaco'ya karşı sol stoperde oynadı sakho, sol bekse armand'dı gayet.. bu yüzden tam olarak bianconeri'nin gördüğü ışığı görememiş olabiliriz yani.. örnek olarak da abidal'in italya maçında düştüğü durumları vermiştim, o maçta domenech'in ondan stoper yaratma çabası sonrası düştüğü kötü durum iyi bi sol bek olduğunu gölgelemez diyerekten.. hala geçerli bu örnek..

saygılar, sevgiler..

YK dedi ki...

ben PSG'nin altyapısındayken de takip ediyordum onu, geçen sezon A takıma girmeye başladı zaten. Hucum yönü güçlü bir oyuncu, zaten futbola forvet olarak başlamış sonra zamanla savunmaya dönmüş. Henüz çok genç, bu yaşta ondan çok çok fazla şey beklememek gerekir derim...Maçı izlemedim ama sol bek ve sol stoperden ne kastettiğini çok iyi anlamadım...Mesela başka hangi takım hem sol bek hem sol stoper ile oynuyor. Bek dediğin sol açık değildir heralde...

Sheed dedi ki...

savunmanın göbeğindeki ikiliden solda olanı=sol stoper

ben böyle kullanıyorum bu kelimeyi.. savunmanın ortasında oynadı yani camara ile birlikte.. neyse çok uzadı :)