3 Şubat 2011 Perşembe

Neville bıraktı


Gary Neville ani bir kararla futbolu bıraktı. 20 yıl terlettiği formaya dün veda etti. Futbolu bıraktığı için üzgün olduğunu ama artık başka bir deneyim yaşamak istediğini belirtti. Aslında 35 yaşındaki bir adam için futbolu bırakmaktan doğalı yok ama insan alışınca bırakmasını yadırgıyor işte. Başka takımda olsa yüzüne bakmayacağım adam hayatını Manchester'a adayınca seviliyor.

Fergosun onun için kendi jenerasyonunda İngilitere'nin en iyi sağ bekiydi dedi. Neville bu vedasıyla bir de ilki gerçekleştirmiş oldu aslında. Ferguson'un yetiştirdiği ve Man Utd'da uzun süre birlikte oynadığı arkadaşları arasında futbolu ilk bırakan oyuncu oldu ve bir devrin kapanmaya başladığının sinyallerini verdi.


Neville ile birlikte şöyle biraz geçmişe gidelim. Fotoğraf 92 yılına ait. Manchester'ın genç takımı. Gary Neville ayakta soldan 2. sırada. Beckham o zamandan karizmaymış. Scholes aralarında en tatlı olanı, şimdi o haliyle olsa yanaklarını sıkardım. Nicky Butt, Phil Neville, Robbie Savage, Ben Thorney, Chris Casper. Duygulanmamak elde değil...

Hiç yorum yok: