2 Şubat 2011 Çarşamba

Beşiktaş 5-0 Gaziantep BB


Hasta olduğum için maça gidemedim. Maçı televizyondan izlemekle yetindim. Schuster yedek ağırlıklı bir kadro sürdü. Gerçi yedek dediğimiz adamların da ilk 11 oynayanlardan çok farklı olduğunu söyleyemeyiz. Cenk'in sakatlığında kalede Hakan, sağ bekte Ekrem, önünde Hilbert, solda İsmail, önünde Quaresma, ortasahada Ernst-Necip, önlerinde Fernandes ve tek forvet Bobo. Nobre'nin yokluğunda ortasahayı kalabalık tuttu Alman çalıştırıcı.

Beşiktaş ikinci yarı tüm maçlara çok hızlı başladı. Yıllardır takımların, birbirini ölçüp biçmeye ayırdığı sürede Beşiktaş 2 net pozisyon bulabiliyor. Bugün de öyle oldu. Daha 10 dakikada skor 2-0 olsa kimse şaşırmazdı. Gaziantep BB'de hedef ilk 20 dakika Beşiktaş'ı durdurup, sonrasında hızı kesilen Beşiktaş'a karşı oynamaktı. İlk 20 dakika hedeflerine ulaştılar aslında ama Beşiktaş'ın sonrasında hızı kesilmedi. Bobo ve Fernandes ile 2-0'ı yakaladıktan sonra maç büyük ölçüde bitmişti zaten.

Ortasahada Necip biraz geride kalıyor, Ernst hücuma destek veriyor ve Fernandes'in yanına geliyor. Bu Beşiktaş'ın hücumda daha kalabalık oynamasını sağlıyor. Özellikle 2. golde Ernst'in Hilbert'e attığı pas ve sonrasında sağdan gelişen atakta Alman oyuncunun hücumda ne denli etkili olduğu görüldü. Ernst'in oynaması Beşiktaş'ı hem hücum hem de savunmada daha güçlü kılacaktır. Yabancı sıkıntısının aşıldığı durumlarda Nobre yerine Ernst'in oynaması hem Guti'yi ya da Fernandes'i rahatlatacak hem de takımın topa sahip olma oranını artıracaktır.


İkinci yarı gelen erken goller maçı tamamen kopardı. Bir pozisyonda Hilbert'e pas vermek yerine şut çekse de Bobo bu takımın kimyasına daha uygun bir forvet. Gönül Almeida Bobo beraber oynasın ister ama Guti'nin de kullanıldığı bir dizilişte bu çok realist bir yaklaşım olmaz. Ancak 3'lü savunma uygulayan sistemler için uygun olabilir.

Fernandes'in bonservisi sezon sonu mutlaka alınmalı. Gelecek yıl Guti'den bu yılki kadar verim alınamayabilir. Bu noktada Fernandes çok iyi bir alternatif olabilir. Elbette Guti'nin boşluğunu dolduramaz zira İspanyol futbol oynamıyor, bizim hiç bilmediğimiz birşey onun oynadığı. Fernandes tekniği yüksek bir MC. Bileği çok düzgün ve akıllıca oynuyor. Onu izlerken büyük zevk alıyorum. İyi oyuncu olduğunu biliyordum ama o beklentilerimin de üzerinde çıktı.

Karabükspor maçı bu kadar rahat geçmeyecektir. Ancak erken gol maçı çözer. Beşiktaş sağlam baskı kurduğu sürede golü bulursa o maç bir daha zor döner. Bu yıl Beşiktaş'ın öne geçtiği tüm maçları kazandığını hatırlatayım.

Hiç yorum yok: