13 Şubat 2010 Cumartesi

Tsubasa Vs Benjamin


Bu iki çizgifilm karakteri birbileri ile sürekli karıştırılır veya karşılaştırılırlar. Öncelikle hangisi daha önce yayınlandı konusuna bi açıklık getirmek gerek. Önce Tsubasa TRT1 'de yayınlandı ancak nedendir bilinmez(bende dahil) büyük bir kısım bunu hatırlamıyor. O yüzden Türkiye'de futbol animesinin ilk göz ağrısı Show tv'de yayınlanan Gol yani Benjamindir. Ancak daha sonra Tsubasa'nın Kanal D ile geri dönmesi ile Seksenlerin sonunda ve Doksanların başında doğan çocuklar için ilk göz ağrısı Tsubasa oldu ve sanırım bu çocuklar Benjamin'i izleme fırsatı bulamadılar.

İki çizgifilmin en önemli ortak özelliği esas oğlanların ikisininde Japon oluşudur. Benjamin'in kariyeri İtalya'da başlarken, Tsubasa kendisini Japonya'da yetiştirir.

İki çizgifilmin arasındaki en önemli fark birisinde (Gol) süper şutlar (Akula,Magnum,Serap vb) varken diğerinde bu tarz şutlar yoktur.

İki başrol karakter arasında farklılıklarda vardır. Mesela Benjamin'in futbolun dışında gönül meseleleri ile ilgili yaşadığı olaylar varken Tsubasa'da bunu pek görmeyiz. Tsubasa'nın oynadığı hiçbir maçı kaybettiğini hatırlamıyorum ancak Benjamin sevgilisinin abisi ve en büyük rakibi olan Eric'e yenildiğini çok iyi hatırlıyorum.

İki çizgifilm arasında karakterler açısından benzer noktalarda var. Mesela Gol'deki Sezar adlı karakter ile Tsubasa'daki Hyugo karakteri birbirlerin aynısıdır. Gol'de sarışın ve uzun boylu ikiz kardeşler vardı ve bunlar akrobatik hareketler yaparlardı. Tsubasa'da ise yine akrobatik hareket yapan kısa boylu ve dişlek Tachibana kardeşler vardı. Ayrıca Tsubasa'da Tsubasa ilk takımına katılmadan önce o takımda kaptanlık yapan İshizaki yeteneksiz,azimli ve çok bağıran karakterli bir oyuncuyken Benjamin'de bu özelliklerin aynısını Robert adında bir karakter gösteriyordu. Ayrıca Tsubasa'nın takımına sonradan katılan yetenekli Misaki'de aynı Benjamin'in takımına sonradan katılan yine yetenekli bir futbolcu olan Mika'ye çok benzyor.

Daha uzun sürmesi ve çizgi film dışında birçok video oyunuda olan Tsubasa Benjamin'e göre daha güçlü bir anime olsada benim için Benjamin kadar kendisini özlettirmiyor..

4 yorum:

roland deschain of gilead dedi ki...

Aaa...
ne demek tsubasa yı kimse hatırlamıyor....

Ben 81 doğumluyum her pazar sabahı kalkıp TRT başına dikildiğimi hatırlıyorum bunun için

ayrıca tsubasa da süper şutlar yoktur derken inanılmaz bir yanılgı içindesin...Kartal vuruşu derim İkiz vuruşu derim hatta rakip kalecinin bile degajdan özel vuruşu vardı gol atıyodu

tsubasanın aybetmediği de doğru değildir...serinin ilk villain ı olan kaleci hemde 1-2- defa yener tsubasayı maçlarda ama daha sonra kalecinin aslen kötü olmadığını öğreniriz ve aynı takımda oynamaya başlarlar...hatta serinin ilerleyen bölümlerinde klüp takımlarındaki tüm süper hırbolar Japon Milli Takımı ile brezilyaya dünya kupasına gidiyolar...

selaminko dedi ki...

@roland deschain of gilead
tam ben yazacaktım kartal vurusunu, ikiz vuruşunu :)
o kaleci dediğin wakabayashi olabilir mi :) yoksa wakazimazsu (nasıl yazılıyorsa işte) mu?

van auger dedi ki...

aslında tsubasa benjaminden neredeyse 10 yıl önce 1981 de mangası yayımlanmıştır.tsubasa da süper şutlar var ama özellikle tsubasanın sutunun öyle afilli bir adı yok(drive shot)bu arada hala devam eden mangasında tsubasanın çocuğu doğacaktı en son okuduğumda.(serinin başındaki amigo kızdan)

emre_26 dedi ki...

bende 91 doğumluyum benjamini izlemedim ama tsubasa en sevilen animelerden birisi
şahsen benim en sevdiklerimden birisi
tsubasayı sadece iki kelimeyle özetleyemeyiz benjaminde güzeldir elbet ama benim için tsubasa favori :))
ayrı etten tek serisi ilk seri deil kaptan tsubasa shin ve road to 2002 ve 4-5 tanede filmi var
ayrıca tsubasa her maçı kazandı die bişeyde yok ne yazıkki ulusal şampiyonada ilk hyugaya yenildi daha sonrada misuginin takımınıda yenemeye yazdılar
ayrıca tsubasada sadece matsuyamanın kartal vuruşu ile tachibananın vuruşları yok
örn Fire,Non-Fire ve Mirage Shoot ile Karl Heinz Schneider tsubasanın dier rakibi carlos santana hyuganın tıger ve neo tıger vuruşu bidee nittanın özel şutu veee tsubasa ve misaki ikilisinin altın vuruşları var daha arasan bulursun
ayrıca benjamindeki serap vuruşu tsubasanın oyunda son öğrendiği özel şutu ile aynı :)))
daha uzun uzzzzuuuuuunn anlatırımda animeyi izlicem :))