23 Şubat 2010 Salı

Sırada Fildişi var


Milli Takımımıza hocamızı bulduk, şimdi sıra Fildişi Sahillerinde... Hiddink Türk Milli takımındaki görevine Ağustos ayında başlayacak. Bunu fırsat bilen Nijerya ve Fildişi Hiddink ile ilgileniyor. Günü kurtarmak adına iyi seçim tabi. Muhtemel bir gidişin bizim Milli takımı nasıl etkileyeceğini kestirmek zor. Hiddink için yeni bir tecrübe olacağı aşikar ve gideceği takım çoğumuzun sürpriz takımı olacak...

Fildişi, Hiddink ile birlikte yine yakindan tanıdığımız Gerets ile de ilgileniyor ancak Belçikalı göreve sıcak bakmadığını ve iki takımı aynı anda çalıştıramayacağını söyledi ve konuyu kapattı. Hollandalı henüz böyle bir açıklama yapmış değil.

Hiddink'e tavsiyem gitmesi yönünde olur. FM'de 2010 Dünya Kupasına benimle katılan Fildişi çeyrek final oynadı. Üstelik çok şanssız bir maçın ardında Brezilya'ya 3-2 yenildim. 3-0'dan maçı nerdeyse çeviriyordum ki direkler engel oldu. Kalecim biraz adam olsa o maçı rahat alırdım ama Kaka efendinin vurduğu her top girince bu pek mümkün olmadı. Maç sonunda "Brave Ivory Coast finally lost" yazısı ise görülmeye değerdi...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bizim için tabi ki kötü olur. ilk önce etik sorunu doğar. adamın görevine şu an başlamamasının nedeni rusya ile olan sözleşmesi. onu kırabiliyorsa bizle çalışsın tabi ki. biz onca ayı niye hocasız geçirelim? gelsin de hazırlık maçı yapalım, oyuncuları tanısın, oyuncular taktiği tanısın. türk kamuoyu onu bir başka takımda görmeyi de kaldıramaz bu sebeple.

ikinci sebep de konsantrasyon sorunu. resmen başlamasa da gayrıresmi olarak çalışmalarına ağustos'tan önce başlamasını bekliyoruz. zaten daha kura çekiminde bile görüşü alınmış. sonrasında da sürekli oğuz'la irtibat halinde olması, oyuncuları ve eski maçları izlemesi gerek. başka bir takım buna sekte vurur.

ayrıca, bize hiç bir yararı olmaz. bu kadar tecrübeli bir adamın ekstradan (hem de sadece 1-2 aylık bir afrika tecrübesine ihtiyacı yok.