17 Ocak 2009 Cumartesi

ÜZERİMİZE OYUNLAR OYNANIYOR!



Beşiktaşın, beşiktaşımın düştüğü durum.. Kulüp tahihinin en acınılası dönemi.. Galatasarayın adnan&adnan ortalkığında, fenerbahçenin aziz hükümranlığında, hatta trabzonun sadri şener uyanışında becerebildikleri, gıptayla seyredilir oldu nerdeyse beşiktaş taraftarınca..
Oysa neydi beşiktaşı 3 büyükten biri yapan, maç sonucuna tesir edebilme gücü mü? Medyayı kullanması mı? Taraftar sayısı mı? Hayır!! asla gs&fb rekabeti taraftar sayısına ulaşamadı beşiktaş.. Şampiyonlukları rant sağlamadı diğer rekabetteki kadar futbol dünyasına.. Hakemden canı yanan oldu hep etken yada edilgen olarak.. Yayıncı kablosu kesmedi, tofaş göndermedi, ağlayamadı Tarafsız!! medyanın kapak sayfalarında..
Ben hiçbir beşiktaşlının fb&gs taraftar sayısını geçme isteğinde olduğunu düşünmüyorum.. Takımında bi deste yolu o rekabetten geçmiş futbolcu barındırsın istediğini düşünmüyorum.. Şampiyonluksa en çok şampiyonluğun şerefli!! ikinciliklerden çok daha değerli olduğunu düşündüğünü sanmıyorum..
Futbol bir kültürdür, hepimizde bu kültürün taraftarlık boyutunu yaşatıyoruz.. Hükümran fb yada işini bilen gs temiz!! futbolda başarılıyla ilerlemiş we efsane olmuştur.. Beşiktaşı 3 büyükten biri yapansa bu dünyanın dışında bir yolda yürümüş, yürümeye çalışmış olmasıdır.. Adil rekabette dewlet desteği olmadan medya gücünü kullanmadan yada futbolu alabildiğine kirletmeden... Bugünkü bir gerçek beşiktaşlının bu kültürü benimsemesi takımına aşık olması bundandır.. Fb&gs rekabetindeki üstünlük, kitabına göre oynama kültürü birey olarak her karakterin kendine çizdiği yolu anlatır.. Bu yol efsaneleşen! son hafta averajlı yada 5 kırmızılık şampiyonluklarla çocuktan taraftar kazanma yoludur..
Bugün bir takım seçme durumundaki bir 'farkında' insanın, temiz! başarılarla buyuyen bu camiaları seçmesi işte bu kültürün ürünüdür.. Beşiktaşlılık duruşu dedikleri şey de işte burda ortaya çıkacaktır.. Beşiktaşlı olmak bu demektir; İnadına beşiktaş bu demektir..Başka bi yoldan yürümek sewdasıdır..
Üzerimize oyunlar oynanıyor.. Bu oyun zaten hep sahnede olan hakem,medya,rant üçlemesi oyunu değil.. Elimizden işte bu beşiktaşımızın alınması oyunudur.. Bu oyunu demirören oynuyor.. Beşiktaşı başkalaştırmaya çalışmak, asil! 2 büyüğün yolunda ilerlemeye çalışmak bu oyunun en acı sahnesi..Yaratmaya çalıştığımız, ilerlediğimiz yolU terketmekmi?Ne için, ne uğruna? Beşiktaşımı bana bırak sayın demirören.. Sen beşiktaşlı değilsin olamazsın!!

4 yorum:

csr dedi ki...

gercekten analizinizin cok yerinde oldugunuza inaniyorum ayrica 2 buyuk oldugu kesin futbol endistrusinde dogru ancak bir sey vardi o da herkesin saygi duydugu bir inanc bir yol arkadasi.. besiktastan bahsediyorum! onu harcadilar caalar, onu.. daha fazla yazilarini bekliyorum..

Turiaf dedi ki...

Eline sağlık çağlar siftah iyi olmuş.

Adsız dedi ki...

boyle yazilar adami besiktasli yapar...eline saglik yienim:)

Adsız dedi ki...

iyi de bjk çok temiz dürüst vs olduğundan değil ki.. güçsüz ve beceriksiz olduğundan şaibesiz :) niyet farklı değil yoksa.