5 Ocak 2009 Pazartesi

Gossip Girl vs The OC


Gossip Girl'in 1. sezonun un ilk 10 bölümünü izlemiştim geçen sene ancak sonradan bir yerde koptum ve uzun bir süre izlemedim. Son bir kaç haftadır birinci sezonun kalan bölümlerini ve 2 sezonun ara verilmeden önceki son bölümü olan 13. bölümüne kadar izledim. Dizi bu akşam aradan dönecek. Oc'i izlemiş olan çoğu kişinin yapacağı gibi bir karşılaştırma yapmadan durmak imkansız açıkcası. Zaten dizinin yapımcısı da (Josh Schwartz) aynı. Karşılaştırma yapıldığında ise birçok konuda OC'nin daha üstün olduğu çok açık. Öncelikle Gossip Girl güzel bir dizi ancak biraz kızlara göre bir dizi. Zaten dizinin adından anlaşılacağı üzere dizinin ana temalarından biri olan "Gossip Girl" (dizide upper east side bölgesindeki dedikoduları yayınlayan bir blog) ile dedikodunun dibine vuruluyor. Bunun yanında dizi daha çok kıların üzerinden gidiyor. Yani OC deki Ryan-Marissa-Seth-Summer denkleminin dengesi bu dizide kızlara doğru kaymış. Serena ve Blair başrol oyuncuları gözüküyor ki dizinin ana kaynağı olan "Gossip Girl" kitapları serisinde de bu böyleymiş.Bunun yanında OC'deki Seth ve Sandy Cohen'ın getirdikleri Komedi unsurlarını bu dizide getiren yok gibi.Aynı şekilde duygusallık ve drama yönünden de birçok eksiği var diyebilirim. Müzik konusunda OC'de birçok çok güzel şarkı varken Gossip Girl'deki güzel şarkı sayısı OC'ye göre çok düşük kalıyor.(Alexandra Patsavas 2 ekmek 1 süt)


Kızlar konusunda ise Gossip Girl OC ile yarışabilir. Blair rolündeki Leighton Meester çok güzel bir kız. Kıyafteleri çok iyi seçiliyor ve makyajı tam kararında yapılıyor (Zanzi'den onaylı:)) böylece ortaya harika bir kız çıkıyor. Serena'da pek fena olmasada giydiği her kıyafet üstünde çok iyi durduğu için geçer not alıyor ancak konuşurken ağzını sık sık büzmesi insanın sinirinide bozabiliyor.
Ancak dizinin asıl bombası Hayat Ağacı dizisindeki Sam rolü ile gönüllerde taht kuran ve Gossip Girl'de karşımıza Lily van der Woodsen olarak çıkan Kelly Rutherford. Dizinin erkekler tarafından izlenmesinin ana sebeplerinden biridir bu kadın. Hala çok güzel ve artık üzerinde bir zariflikte var. Açıkcası diziyi Lily ve Blair için takip ediyorum da denilebilir. Sonuç olarak OC Liverpool'sa Gossip Girl Lyon'dur.

4 yorum:

kiwi dedi ki...

serena ile Jennyide yabana atma derim onlarda gercekten harika , Blairden daha iiiyiler bile diyebilirim.

Turiaf dedi ki...

Jenny'nin yeni imajı çok iyi gerçektende. Eski halini hiç sevmezdim ama.

Adsız dedi ki...

hocam en güzeli oth'den brooke ile peyton ikilisi..

Sheed dedi ki...

gossip girl'ün ikinci sezonunda the oc'nin kaitlin cooper'ı da boy gösterecektir.. duyurulur :P