31 Temmuz 2008 Perşembe

"Üç büyük müç büyük yok!"


Efsane başkan Halil Ünal'ın geçen ay transfer dönemi başında yaptığı basın açıklamasına dün rastladım. Tek kelimeyle döktürmüş. Konuşma Anderson'u aldıktan sonra yapılmış. Hani yıldız alırsın, o gazla konuşursun ama Anderson'dan ne gaz aldın be başkan. Bu arada Anderson Ç.Rize'den alınmış sezon başı 3 bilemedin 5 gol atabilen bir adam.

"üÇ BÜYÜK MÜÇ BÜYÜK YOK". Kahvedesin değil mi? En büyük Es-Es'miş bunu böyle bilecekmişiz. Şu dediklerine kendisi inanıyor mu acaba? Eskişehir'i küçümsemiyorum; zamanında iyi işler yapmış güzide bir anadolu kulübümüz. Ama bu kadar. Bir cümle daha ekleyemem Eskişehirspor için.

Saffet Nadarevic. Bilmiyorum kaç kişi duydu adını. Eskişehir'e gelmeden önce ben duymamıştım. Bosna milli takımında oynamış. Başkan, dünya yıldızı demiş. Nasıl yani? Kime göre? Neye göre? Yaşı 18-19 olsa belki gelecekte yıldız olur derim ama yaş da kemale ermiş. Ordan da yırtamamış başkan. Değil dünya yıldızı Bosna için bile bir yıldız değildir Nadareviç.

Bu arada başkan golcüleri bulmuş, savunmayı sağlama alıyormuş, sonra orta sahaya ve kanatlara takviye yapacakmış, kaleci konusunu da ihmal etmiyormuş. Sen şuna kadroyu baştan aşağı yenileyeceğim desene.

Yazı Haziran'a ait. Başkan epey transfer yaptı. bırak üç büyükleri müç büyükleri, diğer anadolu takımlarının bile gözünün korktuğunu sanmıyorum. Eskişehirspor taraftarı da memnun mudur bu transferlerden onu da bilmiyorum. Eğer taraftar için rüya takım buysa, iyi geceler der geçerim..

7 yorum:

Adsız dedi ki...

eskişehir büyük kulüptür. böyle yazılarla küçümsemeye kimsenin hakkı yok.
biz de taraftar olarak bizansı büyük saymıyoruz. onlar futbol emperyalizmi, taraftarı da futbol emperyalizminin köleleridir. eskişehir de takımı da taraftarı da buluduğu konumdan memnundur.
kıskanıyorsanız yazmaya devam:)

Adsız dedi ki...

biz menunuz arkadaşım gaza gelme. ayrıca naderevic değil nadarevic

Adsız dedi ki...

tek kelime ile bu yazıyı yazanı kınıyorum. sanırım eses tarıhını bılmeden yazmıs cocukca bi yazı. çekemyenler catlasın sende catla bu yazyı yazn vatndas. tanıyacaksn eses ın futbolcularını az kaldı ıyı seyret lig baslyınca 4 ezilkeri eze eze yendgımz gunleride gorecen.

Adsız dedi ki...

sen ESKİŞEHİR i
ESES i bilmeden yorum yapabiliyorsan helal olsun,başkada birşey de demem sana
sen takıl dalganı geç kendi çapında

çılgın26 dedi ki...

türkiyede üç büyük yoktur tek büyük vardır oda es es hanginiz deplasmana 30 bin taraftar götürdü kimden öğrendiniz tribün şovlarını söyleyin işte efsane geldi geri döndü izleyin bu sene süper ligi neler olacak birde bizde bu taraftar varken oynamayan futbolcu bile oynar başkanımıza güveniyoruzonla daha güzel işler yapacağımıza da inanıyoruz.

YK dedi ki...

Nadereviç, Nadareviç düzeltmesi için teşekkürler..
Transferlerin yıldız olmadıkları konusunda hemfikiriz sanırım; iyi olup olmadıklarını lig başlayınca görelim -ki kötü demedim-.

Bülent Gürsoy dedi ki...

Haziran ayında yazılan yazıya Mayıs ayında yorumda bulunuyorum. Yazının "Eskişehir'i küçümsemiyorum; zamanında iyi işler yapmış güzide bir anadolu kulübümüz. Ama bu kadar. Bir cümle daha ekleyemem Eskişehirspor için." cümlesi bence yazının değerini düşürmemeli. Yazıda anlatılmak istenen temel şeyi gölgelememeli. Bu aslında ayıp olarak nitelendirilebilecek bir itiraf. EsEs'in Türk Futboluna verdiklerini anlatan iki tane kitap var piyasada, alınıp okunabilir. Bence çok geç sayılmaz. Aradan geçen bunca zamanda, yazarın haklılığı ortaya çıktı. Nadareviç'in Bosna gibi bir takımda ilk 11'de stoper oynamasını anlayamıyorum. Anderson belki dünya yıldızı değil ama yüreğini sahaya koyan yetenekleri kısıtlı ama çok iyi niyetli bir futbolcu. Keşke EsEs'e çok daha nitelikli futbolcular gelse. Ama vizyon sahibi yöneticilerle yapılacak işler bunlar. Bence buraya yorum yapanlar da biliyor gerçekleri ama konduramıyor kimse. Büyüklük kavramıyla ilgili daha önce kendi blogumda yazmıştım o yüzden girmiyorum burada topa. Ama en azından şunu söyleyeyim. Büyük olmak için size saygı duyulması gerekir. Saygın kişilerce yönetilmediğiniz sürece de size asla saygı duyulmayacaktır. Belki bir gün bir lider buluruz.