25 Temmuz 2008 Cuma

Everybody goes to Europe


Bu yaz NBA'den Avrupa'ya doğru bir göç başladı. Önce Delfino'nun 3 yıllığına Khimki ile 8.5 milyon Euro karşılığında anlaşmıştı. Sonra Dinamo Moskova Nachbar ile 3 yıllığına 14.1 milyon dolar karşılığı anlaştı ve en son Childress'ın komşuya geldiğinin haberini aldık.

Açıkcası verilen paralar çok fazla. Özellikle Nachbar gibi bir adama o kadar para dökmek akıl kârı değil. Nachbar ne bir takımı sırtlayacak bir hücum gücüne sahip ne de geldiği takıma savunma anlamında sınıf atlattıracak bir oyuncu.

Aynı şeyleri Delfino içinde söyleyebilirim ancak Josh Childress'ın gelmesi gerçekten devrim gibi birşey zira Childress gelişmekte olan bir oyuncu ve üstelik bu ilk fa oluşu yani NBA'de kendine iyi bir kontrat karşılığı yer bulması çok olası. Böyle bir oyuncunun gitmesi fotodaki David Stern'ü biraz ürkütse gerek.

Birde bu oyuncuların bulunduğu takımlardaki diğer oyuncuların bu yüksek ücretler karşılığında tepkileri ne olacak merak ediyorum. Avrupa'da oyuncu fiyatları bir anda katlanabilir mi acaba?

Devrim değişimin bir sebebi de Childress'ın diğer serbest ama daha çok sınırlı serbest oyunculara bir kapı açmasıdır. Mesela bugün okuduğum bir haberde Delonte West'in Dinamo Moskova'dan 2 yıllık 10 milyon dolar değerinde bir teklif aldığını okudum. Ayrıca Sasha"The Machine"Vujacic'in de Avrupa'dan teklifler aldığı ile ilgili bir haber okudum.Belkide bu haberleri oyuncuların menejerleri çıkarttırıyor bilemiyorum.

Yalnız bu oyuncular Avrupa'ya gittikten sonra NBA'e döndüklerinde hala eski takımlarına bağlı olarak sınırılı serbest olarak mı kalacaklar yoksa bu haklar düşecek mi? Bu konuda bir fikrim yok ancak David Stern bu olaya bir el atar artık heralde zira NBA'de bir Avrupa depremi yaşanıyor gibi.

Hiç yorum yok: