15 Temmuz 2008 Salı

Trabzon Hanı


Karadeniz fırtınası transfer döneminde esiyor ama nereye?

Aldığı oyuncunun haddi hesabı yok. Yıldırım Demirören'in başa geldiği ilk yıl Beşiktaş denemişti bir benzerini, her gün 3 transfer yapıyordu. Hoca yoktu ama takıma sürekli oyuncu akışı vardı. Kadro şiştikçe şişiyordu ve ligin henüz başında patlamıştı. Trabzon'un tek farkı hocasının oluşu ve transferi Ersun Hocanın yönlendirmesi (öyle olduğunu tahmin ediyorum).

Mustafa Keçeli, Musa Büyük, Ayman, Tolga Seyhan, Ahmet Şahin, Jabi, Jefferson, Çağdaş, Ufukhan, Moawad takımdan gönderildi. Gönderilenlerden 2 tanesi hakkında birer cümle yazarsak, Jefferson geldiğinde Brezilya'nın yeni file bekçisi olacak denmişti, ne oldu bu gence? Moawad hangi mevkiide oynuyor ve bu sene kaç maça çıktı? Bilen var mı?
10 oyuncu ile yollar ayrılırken; gelenlerin sayısını tutturmak oldukça güç. Tony Sylva bir kaç kez geldi gitti, imzaladı imzalamadı derken transfer Musampa transferine döndü. Geldiğini varsayarsak kaleyi sağlam ellere teslim etti diyebiliriz. Kalecinin yaşlısı makbul kabul edilirse Sylva Türkiye liginde iş yapar. Defansa Egemen, Song ikilisi gelecek gibi duruyor. İsim isim bakıldığında güzel bir üçlü oldu,düz mantıkla Song ile Sylva uyum sorunu yaşamaz deyip, Egemen de onlara uyum sağlar dersek, kağıt üstünde iyi olur. Oftaş'tan gelen Giray ise defans adına iyi bir yedek. Cale'yi sol bek ve açıkta kullanacağını tahmin ediyorum, Mustafa Keçeli'den iyi midir bilinmez..

10 numara açığını Colman ile kapatmak istiyor ama hiç bir zaman bir Gökdeniz olmayacaktır. Manisa'dan alınan Selçuk İnan Trabzonspor'a gelmeseydi büyük ihtimalle Aurelio transferi sonrası Fenerbahçe'ye giderdi. Selçuk'un ilk onbirdeki yeri garanti gibi.

Hucüm hattına yapılan transferler olumlu görünüyor. Gökhan Ünal'a 5 milyon Euro'yu bir çırpıda bayılan Bordo-Mavililer bugün de hangi akla hizmettir bilmiyorum Isaac Promise'yi aldı. Gökhan ve Umut varken Isaac bu takımda yedek oturur. Yabancı oyuncuyu yedeğe kullanmak biraz lüks kaçmaz mı?

Bu oyuncuların dışında Pazarspor'dan Arşinspor'dan gelen bir yığın oyuncu var. Bunların çoğu kadroya dahi giremez.

Kağıt üzerinde savunma ve forvet hattının tamamen değiştiğini, orta sahada da radikal değişikliklere gidildiği görünüyor. Yani yeni sezonda yepyeni bir Trabzonspor izleyeceğiz. Tahminim, 10. hafta sonunda şampiyonluğu unutur, üç büyüklerden biri çok kötü bocalamazsa en iyi ihtimalle dördüncü olur. Sadri Şener'in Demirörenle akrabalığı yoksa bir sonraki yıl başarılı olabilir..

Hiç yorum yok: