10 Temmuz 2008 Perşembe

Premier Lig'de Transfer 1


İngiltere'de takımların renklerini belli etmeye başlamasıyla birlikte transfer piyasası kızışmaya başladı. Küçüğünden büyüğüne her takım bütçesi doğrultusunda oyuncu alma çabası içerisinde. Adanın 4 büyüklerinin transfer çalışmalarına değinecek olursak.

Son şampiyon Man Utd Real ile uğraşmaktan transfere zaman ayıramamış görünüyor. Calderon'un bitmek tükenmek bitmeyen Ronaldo sevdası Manu'nun canını sıkmış, transfere zaman ayıramamış. Forvete hava toplarına hakim birini arıyor Sir. Santa Cruz'u denedi Paul Ince'e takıldı. Ardından Huntelaar'ın peşine düştü, Genç kral, önce Van Basten gelirse gitmem dedi ancak şimdi transferin olabilirliği artmış görünüyor. Kırmızı şeytanlar hiç kimseyi alamazken Pique'yi de Barca'ya yolladılar.

Chelsea Scolari'nin gelişiyle birlikte piyasaya hızlı bir dalış yaptı. Scolari, Portekiz milli oyuncularını bir bir almaya başladı. Önce Bosingwa, sonra Deco. Scolari kadrosunda Crespo'yu düşünmezken, Steve Sidwell'de bugün Aston Villa'ya imzaladı. Rajkovic ve Sahar ise kiralandı. Lampard'ın durumu ise henüz netlik kazanmadı. Chelsea satmayacağız diyor ama işin içinde Mourinho olunca her an transfer gerçekleşebilir gibi geliyor.

Dİğer Londra ekibi Arsenal kimseyi şaşırtmadı ve yine bir çocuk aldı. 17 yaşındaki Ramsey, çalışma iznin aldığı ilk gün Premier Ligde oynayacak gibi. Lehmann memleketin yolunu tutup Stuttgart'a giderken, Flamini yedekliği göze alıp AC Milan'ın 5. MC si olmayı kabul etti.Adebayor'u satmayacağız açıklaması Togo'luyu takımda tutmaya yetmeyebilir. Her yıl ödemek zorunda oldukları 24 milyon poundluk Emirates borcu Wenger'in canını sıkabilir. Hleb'i de tutmak zor olacak. Henüzkesinleşmeyen Nasri transferi Arsenal'a yakışır.

Liverpool ise hızlı girdiği piyasada rölantide gidiyor. Sağ beke Philipp Degen'i aldıktan sonra Dossena'ya imzayı attırdılar. Simdi hedef Gereth Barry ama bu iş zor görünüyor. Kırmızıların ilgisi abartı boyutlarına varınca Villa getir 18 milyon poundu al kaptanı dedi. Savunma hattında bunlar olurken Liverpool, Robbie Keane ile de ilgilendiğini açıkladı. Rafa Benitez ise yıldız sözü verdi. Crouch Porstmuth ile anlaştı. Harry Kewell ile Le Tallec'i bedavaya bırakan Liverpool için en hayırlı transfer, Şampiyonlar Ligi finalini engelleyen Riise'nin Roma'ya gidişi oldu.

Hiç yorum yok: