16 Mayıs 2012 Çarşamba

İngiltere 2012 Kadrosu

Liglerin çoğu bitmişken yavaş yavaş Avrupa Şampiyonası'na ısınalım. Kadrolar açıklanmaya başladı. Bir çok milli takım geniş de olsa bir kadro açıkladı. Hepsine teker teker değinemem ama bir yerden de başlayayım: İngiltere.
Roy Hodgson kadroyu açıkladı. Yedekleriyle birlikte açıkladı hatta.

İngiltere Euro 2012 Kadrosu: Joe Hart, Rob Green, John Ruddy; Glen Johnson, Phil Jones, John Terry, Joleon Lescott, Gary Cahill, Ashley Cole, Leighton Baines; Theo Walcott, Stewart Downing, Alex Oxlade-Chamberlain, Steven Gerrard, Gareth Barry, Frank Lampard, Scott Parker, Ashley Young, James Milner; Jermain Defoe, Wayne Rooney, Danny Welbeck, Andy Carroll.

Yedek kadro: Jack Butland (GK), Phil Jagielka, Jordan Henderson, Adam Johnson, Daniel Sturridge

İlk dikkat çeken, kadroda İngiltere dışından hiç kimse yok. Hepsi İngiltere'de forma giyiyor. Bu şaşırılacak bir durum değil aslında, bundan önceki kadrolar da büyük ölçüde böyle şekillenmişti.


İngilizler kaleden memnun. Joe Hart çok iyi bir kaleci ve İngilizlerin yıllardır sıkıntı yaşadığı bölgede bu sefer güvenebilecekleri bir isim var. Man City'nin kalecisi hem çok yetenekli, hem de büyük gelişme kaydetti. Yedek kalecilerden Green, West Ham'ın son Dünya Kupası'nda patlayan kalecisi. Ruddy ise Norwich'te tecrübe kazanan, müzmin yedek kaleci.

Savunma kağıt üzerinde İngiltere'nin en sağlam bölgesi ama tercihlerde ciddi hata olduğunu düşünüyorum. Stoperler harika. Cahill, Terry, Lescott iş yapar.Rio da bu üçlüye 4. olarak dahil edilebilirdi ama Roy düşünmemiş. Rio'da ciddi düşüş olduğunu kabul ediyorum ama tecrübesiyle kupada önemli rol alabilirdi. Sol bekte de problem yok. Baines ve Cole o bölge için iki iyi tercih. Sağ bek için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Kyle Walker sakat olduğu için kadroda yok ama Micah Richards nerede? Sadece Glen Johnson var kadroda ve muhtemelen Phil Jones o bölgeye yedek düşünülüyor. Man Utd'da da o bölgede bu sezon oynadı ama hep sırıttı.  Hücuma katkısı çok az.


Orta saha çok iyi değil. Aslında iyi olmamasının bir sebebi de tercihler. Göbeğe lafım yok. Lampard, Gerrard, Barry, Parker o bölge için yeterli ve iyi tercihler. Klasik 4-4-2 oynayacağını düşündüğümüzde kanatlar önem kazanıyor. Chamberlain, Young ve Milner iki kanatta da oynayabiliyor. Walcott sağ, Downing de sol kanat. Downing nedir? Koca sezon ne yaptı? Bu tercihin yerine Scott Sinclair, Matt Jarvis gibi milli tecrübesi az olsa da çok iyi sezon geçirmiş ve başarıya aç oyuncuların kadroya dahil edilmesi daha iyi olabilirdi.


Forvet, İngilizlerin en zayıf olduğunu düşündüğü bölge. Gerçekten de öyle, Rooney dışında aman aman bir forvet yok. Welbeck, Rooney ile sezon boyu beraber oynamış olması vesilesiyle iyi tercih. Defoe ilk 11'de bile sıkıntı yaşadı, Carroll ise soru işareti. Yedek kadrodaki Sturridge, Defoe'nun yerine kesinlikle tercih edilmeliydi. Defoe yerine, gole daha yakın Darren Bent de kadroya girebilirdi.

Kadroya genel bir bakış atarsak. 5 Man Utd, 4 Man City, 4 Chelsea, 4 Liverpool ve 2 Arsenal forması giyen oyuncu var. İngilizler turnuvalarda çok iyi değildir. Kadro kalitesinin altında sonuç alırlar. Bu sefer avantajları kalecileri iyi, dezavantajları 2 yıl önceki kadroya göre kilit adamlar yaşlı. 

1 yorum:

mustafa arslan dedi ki...

Stewar Downing: 36 maç 0 gol 0 asist, berbat oyun=Milli Takım!