5 Mayıs 2012 Cumartesi

Anket Sonucu / Yılın 11'i

football formations

Play-off'lar başlarken anketimizi koymuştuk yan tarafa. "Aa biz oy vermeyi unuttuk" diyorsanız çok geç. "Vay efendim bu adam olmaz mı?" demek için de geç. Kısacası artık sonuçlar belli. İlk anketi koyduğumda da dediğim gibi, listede olmayan biri çıkar takımına şampiyonluk getirirse, alkışlarız.

Kalede Muslera'nın olması şaşırtıcı değil. Bu yılın en başarılı kalecisiydi. Tolga ve Volkan da iyiydi ancak Uruguaylı bir adım öndeydi. Stoperler de seçilebilecek 3 stoperden ikisi. Yobo düşünülebilirdi. Hadi o da yedekleri olsun. Sağda günahım kadar sevmediğim Eboue. Sevmesem de yılın en iyi sağ beki olduğunu kabul edebilirim. Solda Eskişehirspor'un Dede'si. Ziegler de onun yedeği olsun.

Orta ikili Selçuk ve Fernandes. Hücumcu olmuş biraz ama takım sahaya çıkıp maç yapmayacağından bir sakıncası yok. Selçuk istatistik olarak da bu yılın en iyi ortasahasıydı. Fernandes de, kötü dönem geçiren Beşiktaş'ın ayakta kalan ender isimlerindendi. Play-off'ta kontak kapatmış olsa da normal sezonda oldukça formdaydı. Onu Portekiz milli takımında da yazın izleriz diye düşünüyorum.

Sol kanat Stoch. Tartışmaya gerek yok. Quaresma bir var bir yoktu. Çoğunlukla da yoktu. Galatasaray'ın o bölgesi zaten sıkıntılıydı, Beşiktaş'ta solda daha sık oynayan Simao etkisizdi. Sağda ise sürpriz bir isim Grosicki. Henüz çok genç ve gelecek vaad eden oyunculardan biri. Bu adam ileride daha büyük takımlarda oynar.

Forvet ikilisi Elmander ve Burak. Gol kralı ile en iyi servisçi.

Kadroda 5 Galatasaraylı, 2 Beşiktaşlı bulunuyor. 1'er tane de Fenerbahçe, Trabzonspor, Eskişehirspor, Sivasspor oyuncusu var. Oyuncuların 8 tanesi yabancı, 3 tanesi Türk. 5 oyuncu bu ligde ilk kez oynarken 6 tanesi daha tecrübeli ancak 7 oyuncu şu andaki takımlarına yeni transfer olan oyuncular.

Hiç yorum yok: