11 Mayıs 2012 Cuma

Beşiktaş 1-1 Trabzonspor / Lig Beşiktaş'a bitmiyor!


Yok, bu lig bitmeyecek bize. Şu lig artık bitsin diye kazanalım istedim. Kazanmanın değeri bu kadar basit değildi belki ama artık çok umursamıyorum bile. Yeter ki bitsin artık...

 Bu maçın değeri 3 puandan çok daha fazlaydı. 4. bitirmek demek, Bursaspor'un Avrupa Ligi grubunu lider bitirmemesi durumunda bir maç daha yapmak demek. Üstelik alttan gelecek takım bu motivasyonla gelirken, Beşiktaş için böyle bir motivasyondan söz etmek mümkün olmayacaktır. O yüzden bu maç çok daha zor geçecektir. Üstelik de alttan gelmesi muhtemel takımlar Eskişehirspor ya da İBB.

Tabzonspor Zokora, Colman ve Burak'ın da ilk 11'de olduğu kadrosuyla sahadaydı. Beşiktaş'ta cezalı olması gerekirken sahada olan oyuncu yoktu. Savunmada oynaması gerekirken oynamayan Sivok vardı, üstelik manevi evlat bu maçta ortasahada da değerlendirilebilecekken. Beşiktaş'ın bu maçta ortasahası çöküktü. Maç eksiği olan Aurelio ile Ernst vardı ve bence yetersizdi. Toraman'ı ileri sürüp yine aynı ikiliyle oynayıp, Almeida yedek bırakılabilirdi. Klasik 4-3-3 dizilişi kullanılabilirdi. Ancak Tayfur hoca bugün 4-4-2'ye yakın bir dizilişle sahadaydı. İlk yarı hücuma iyi çıkan bir takım vardı ancak aynı şeyleri Trabzonspor için de söyleyebiliriz. İki tkaım da ortasahayı kolay geçip, topu 3. bölgeye taşıyabiliyordu.

İlk yarının bitişinde Burak Yılmaz'ın kırmızı kartı dengeleri Beşiktaş lehine kaydırdı. Kırmızı doğru mu hatalı mı? Başkası olsa sarı verilebilirdi derdim ama Burak'a kırmızı az...

İkinci yarı direkt bu fark belli etti kendini. Trabzonspor daha savunmacı, Beşiktaş da daha hücumcu oynuyordu. Pozisyon bulan taraf da Beşiktaş'tı. Maç gelmişti ama gol lazımdı. Aranan gol Holosko ile geldi. Karambolde top önüne şansla düştü ama Slovak oyuncu iyi vurdu.

Golden sonra kontra atak için herşey hazırdı. Trabzonspor son 20 dakikada ne var ne yok saldırıyordu. Savunmada gedikler vardı ve kontra atak da bulunuyordu ama bunu değelendirecek adam lazım. Almeida'nın yine arka direkte kaçırdığı bir Quaresma ortası ve ardından yenen gol. Bugün Elmander rolünde Olcan oynadı. Geri kalan rol dağılımları aynı.

Son 5 dakika Beşiktaş'a bir gol lazımdı. Yani işi yine zora sokmuştu. Maç boyu pozisyon üretmekte, onu değerlendirmekte zorlanan takım 5 dakikaya sıkıştırmıştı işi. Sıkışmadı... Simao'nun iki şutu dışında çok fazla varlık da gösteremedi.

Bugün takım zaten iyi değildi ama bu kötü haliyle de şu maçı kazanabilirdi. Olmadı şimdi önümüzdeki ligin erken açılma ihtimali bir kenara, bu sezon her türlü geç bitmiş olacak.

1 yorum:

Shibby dedi ki...

Maçı göz ucuyla izleyebildim. Fakat o sırada bire Ernst'in yediği tekmeler dikkatimi çekti. Bu herifte peygamber sabrı var. Kondisyon eksiği filan yok.