17 Mayıs 2012 Perşembe

Aile Bağları #3



Futbolda aile bağları yazı dizisinde 3. bölüme geçeyim. Hatta müthiş bir giriş yapayım. Bir ara Galatasaray'da da forma giyen Giovani dos Santos'un kardeşi Jonathon dos Santos'u hepimiz biliriz. Barcelona altyapısından çıkan Giovani, tutunamamış ve 2008 yılında Tottenham'a transfer olmuştu. Beklenen patlamayı gerçekleştiremedi, Tottenham için ilk 11 oyuncusu değil ama hala 22 yaşında olduğunu hatırlatmak gerekir. Kardeşi Jonathan ise Giovani'den 1 yaş küçük ve hala Barcelona forması giyiyor. Ancak o da müzmin yedek olarak kariyerine devam ediyor. Santos'ların en büyüğü Eder ise bugün Meksika'nın Socio Aguila takımında oynuyor. İşin enteresan tarafı bu Meksikalı gençlerin babası Zizinho Brezilyalı.
 
Benim duyduğumda en çok şaşırdığım ağabey, kardeşe geldik. Messi ile Ronaldo kardeşmiş deseler bu kadar şaşırırdım. Geçtiğimiz aylarda hayata gözlerini yuman Socrates ile bir dönem PSG'de de oynayan Rai kardeşmiş. Tam isimlerini okuyunca olayı anlıyoruz ama birine Socrates, diğerine Rai deyince fark edemedik. Hala büyük şaşkınlık içindeyim. Rai ile Socrates kardeşmiş.
 
Ronaldinho'nun tırt futbolcu kardeşi Ronaldo de Assis Moreira'yı söyleyip hemen Kaka'ya geçiyorum. Kaka'nın kardeşi Digao hali hazırda bonservisi Milan'da olan bir oyuncu. Genç diyemeyeceğim, 26 yaşına girdi. Yıllardır Kaka'nın kardeşi diye bekletildi. Kiralanmadık takım bırakılmadı ve hala kiralık. Olmamış, ısrar etmeyin. Bilmiyorum belki Milan, takımda oynamak için uygun yaşa gelmesini bekliyordur. Dedim ya henüz 26. Bir de Kaka ve Digao'nun kuzenleri Eduardo Delani var. Cruzeiro, Botafogo ve Halmstad gibi takımlarda oynayan Eduardo Delani, Kaka ve Digao ile çok sağlam kuzen. Hem ana tarafından hem baba tarafından. Anneleri de kardeş, babaları da. Fazla kasmışlar sanki.
 
Eskişehirsporlu Dede, Leirialı Caca ve bir dönem Almanya'da şansını denese de sıradan futbolcu olmaktan öte gidemeyen Leandro de Deus Santos kardeşler. Dede dışındakileri tanımıyorum açıkçası ama hazır Dede buralardayken bahsedeyim istedim.
 
Zico, Türkiye'deyken muhtemelen bahsedilmiştir ama ben hatırlayamadım. Zico'nun yardımcısı Edu, beyaz Pele'nin kardeşiymiş. Edu, Japonya milli takımından itibaren sırasıyla Fenerbahçe, Bunyodkor, CSKA Moskova, Olympiakos'ta kardeşinin yardımcılığını yapmış. Gurur yapmaması sevindirici aslında. Futbol kariyerleri ise karşılaştırılmaz. Edu da 54 kez milli olmuş ama biri beyaz Pele olunca kıyaslamak doğru olmuyor.
 
 
Ve enteresan bir ilişki. Milene Domingues ve Ronaldo. Kardeş değiller, baba&oğul da değiller, kuzen hiç değiller. Peki nedir bu ilişki? Milene, bizim gerçek Ronaldo'nun eski eşi. Aile bağları başlığına en uygun ilişki bu olsa gerek.
 
Alex Silva 85 doğumlu. Bir dönem Almanya'da şansını eneyen ama Hamburg'da iş görmeyen. Sonra ülkesine dönen, bugün Cruzeiro'da kiralık oynayan bir oyuncu. Ağabeyi ise yıllardır Benfica'da oynayan. Kaptanlığını yapan. Milli takımda da forma giyen Luisao.
 
 
Tuhaf bir detay daha. Mazinho ismini kaç kişi hatırlar bilmiyorum. Ben Celta Vigo'da oynadığını anımsıyorum. Brezilyalı ortasaha oyuncusu, milli takımda da oynardı. Barcelona'yı yakından takip edenler muhtemelen biliyordur. Barcelona'nın en çok gelecek vaad eden oyuncularından biri olan Thiago Alcantara, Mazinho'nun oğlu. Thiago çifte pasaporta sahip ama iki pasaportu da Brezilya değil. İtalya ve İspanya. Milli takım tercihi de İspanya'dan yana. Bitmedi! Bayern Munih forması giyen Rafinha da Mazinho'nun canı gibi sevdiği evladı. Onun da çifte pasaportu var ama Thiago kadar keskin değil. Brezilya & İspanya.
 
Son bir tane daha. Lela'yı herkes bilir. Şaka şaka, hiçbirimiz tanımayız büyük ihtimalle. Brezilya'da futbol hayatını sürdürmüş, Brezilyalı bir futbolcu. Oğly Alecsandro Brezilya dışında Portekiz ve Katar'da oynamış, bir dönem PSG'nin de listesine girmiş, kalbur üstü olamamış bir futbolcu. Bir diğer çocuğu Richarlyson ise daha ünlü. 29 yaşındaki oyuncu kariyerine Brezilya'da devam etse de takımında oynayan ve 2 kez de milli takım forması giyen bir oyuncu. Ailenin en ünlüsü ise aileye sonradan katılmış. Küçük enişte Deco. Lela, çocukları çok popüler olamayınca çareyi damadı popüler almakta bulmuş. Ne aile ama. Bir araya gelse, muhabbetin dibine vururlar. 

1 yorum:

yoldy35 dedi ki...

Yazılarınızı Gityat.com ' da paylaşabilir, sitenizi tanıtabilir ve kendi kanalınızı kurabilirsiniz. Sizleri de aramızda görmek bizi çok sevindirir.