5 Mayıs 2012 Cumartesi

Aile Bağları #1


Bülent Korkmaz ile Mert Korkmaz kardeşleri hepimiz hatırlarız. Galatasaray'ın Adrian İlie'sine karşı Fenerbahçe'nin Sabin İlie çıkışını da. Real Madrid'in Gonzalo Higuain'i ile Beşiktaş'ın Federico Higuain'ini de... Futbolda kardeşler, baba&oğullar, kuzenler çok fazladır. Yazdıkça aklıma bir başkası geliyor. Muhtemelen yazıyı bitirdiğimde de aklıma yenileri gelecek. Hatırlayamadığım ama sizin hatırladıklarınız da olacak.

 İlk örnekler için torpil geçip Machester'a gidelim. Manchester'ın Brezilyalı ikizleri: Rafael ve Fabio. İki bek, biri ağırlıklı sağda oynuyor, diğeri solda. Solda oynayan, Evra'nın arkasında kalınca sağa da yöneliyor haliyle. Şimdilik ikisi de Old Trafford'da ama büyük ihtimalle Fabio gelecek yıl takımda olmayacak. Daha önce hiç ayrı kaldılar mı bilmiyorum ama zor olacağı kesin.

Manchester da beklerin kardeş olması neredeyse gelenek haline gelmiş görünüyor. Gary & Phil Neville kardeşler uzun yıllar Manchester'da beraber oynamış diğer kardeşler. Phil, kariyerine Everton'da devam ederken Gary jübilesini kırmızı forma altında yaptı.

Bir başkası Burdisso kardeşler. Ağabey Burdisso'yu hepimiz biliriz. Nicolas Burdisso, İtalya'da yıllarca oynamış sağlam oyuncudur. KardeşAğabeyinden 8 yaş küçük kardeş piyasaya yeni yeni çıkıyor. Geçen yıl Roma'da kiralıktı, bu yıl Arsenal de Sarandi'de. Potansiyeli sağlam, adını duyuracaktır.

İlk bölümde Higuain kardeşlerden bahsetmiştim. Gonzalo Higuain, bugün dünyanın en underrated golcüsüdür. Saf golcü dedikleri insandır. Federico Higuain ise bir dönem Beşiktaş'ta da forma giymiş, bence erken gönderilmiş, az şans verilmiş biridir. Bu gençlerin babaları da futbolcuydu. Jorge Higuain, Boca, River gibi büyük takımlarda oynamış ve kariyerine bir süre Fransa'da devam etmiştir. Higuain'lerin çifte pasaportunun hikayesi de burada başlamıştır.

Bir dönem Borussia Dortmund forması giyen Klimowicz'in kardeşi Javier Klimowicz de Ekvador'un Emelec takımında forma giyiyor. Diego ise Klimowicz'lerden şanslı olanı. O, kariyerini Lanus, Wolfsburg, Dortmund gibi takımlarda süsleme fırsatı buldu.


Milito kardeşler, ikisi de ünlü olan kardeşlere en iyi örneklerden biridir. Bir dönem Barcelona'nın stoperi olan Gabriel Milito ve Zaragoza, Genoa ve sonrasında Inter'de büyük çıkış yakalayan, muazzam sistem adamı Diego Milito. Biri savunmacı, diğeri hücumcu. Küçükken biri savunma, biri hücum yapıyor olsa gerek.

Şimdi örnek biraz karışık. Karışık olunca benim daha çok hoşuma gidiyor açıkçası. Özellikle "Ne alaka!" diyeceğimiz örnekler. Baba ile başlayalım. Jorge Solari, kariyerini Arjantin'de geçirmiş, Velez, River ve Estudiantes formaları giymiş bir futbolcu. Oğlu Santiago Solari ailenin ünlüsü. Atletico Madrid, Real Madrid ve Inter formaları giymiş ve büyük başarı göstermiş emektar futbolcu. Santiago Solari'nin kuzeni Esteban Solari ise hala APOEL forması giyiyor. Geldik finale: Fernando Redondo, Jorge Solari'nin damadı. Yani Santiago Solari'nin kızkardeşiyle evli. Enteresan bir detay da Solari'nin Madrid'e transfer olduğu 2000 yılında Fernando Redondo'nun Real Madrid'den Milan'a transfer olması. 2004 yılında Redondo futbola veda ederken, bir yıl sonrasında Solari ezeli rakip Inter'e transfer oluyor.

Gelelim bir başka sağlam akrabalığa. Mark Viduka'nın kuzeni? Bilmiyorsanız mümkün değil tahmin edemezsiniz. Avustralyalı birini düşünürsünüz ama yanlış yerde ararsınız. Mark Viduka'nın kuzeni Luka Modric. Uzaktan muzaktan, bildiğin kuzenler. Bu da benden tüyo olsun. Enteresan futbol muhabbetleri için müthiş örnek.

Birinci bölüm burada bitsin. Tamam biliyoruz Maldini ailesi var, devamı gelecek...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

umarim aguera unutulmaz :)

YK dedi ki...

Jorge Solari & Redondo ilişkisinden sonra Maradona & Aguero'ya da gönderme yapacaktım. Unutmuşum :)

Onur dedi ki...

boateng kardeşler de ilginç ya