2 Mayıs 2014 Cuma

EPL'de sözleşmesi bitenler

 
Bu yazın popüleri elbette Dünya Kupası olacak ama transfer heyecanı da şimdiden taraftarları sardı. Ülkemizde de Avrupa'da da transferler konuşulmaya başlandı bile. Özellikle bu yıl istediğini alamayan takımlar için her gün yeni isimler yazılıyor. Onların muhabirleri sezonu erken açtı bir bakıma.



İngiltere'de de Avrupa'nın diğer ülkelerinde olduğu gibi transfer haberleri çoğalmaya başlandı. Özellikle Chelsea  ve Manchester United için bir çok oyuncunun adı geçiyor. İngiltere pazarı için listeye bakalım. Belki ülkemiz için de kelepir oyuncular çıkabilir.


Fabianski, Friedel ve Gomes bu yaz adı anılabilecek kaleciler. Özellikle Friedel başta olmak üzere, yaşları geldi artık. Kalecinin yaşlısı makbuldür dersek Gomes transfer yapabilir. Brezilya'ya transfer yapması olası. Hoş ona da transfer denmez, köye dönüş denir.

Savunma opsiyonları kaleye göre çok daha fazla. Beşiktaş ile adı geçen Lescott, Galatasaray ile adı geçen Heitinga ve PSG'nin transfer listesindeki Evra. Üçünün de takımından ayrılması bekleniyor. ManU Evra'nın yerine Shaw'ı istiyor ve Fransız oyuncuyu önümüzdeki yıl kadroda düşünmüyorlar. Öte yandan Terry, Ferdinand, Sagna ve Ashley Cole gibi sembol isimlerin de sözleşmesi sona eriyor. Kulüplerinde yedek kontenjanında kalabilirler. Amerika ya da Avrupa'yı da deneyebilirler. Mesela Rio'nun ABD'ye gitmesi çok normal geliyor bana. Hayatın algoritması onu oraya götürmeli. Sagna'nın adının Fenerbahçe ile geçmesi ise oldukça tuhaf geliyor bana. Listede çok da popüler olmayan isimler de var: Ridgewell, Wilson, Bardsley.


Orta sahanın tanınmışlığı defansın gerisinde. Larsson, Colback ve Albrighton gibi ligin kalburüstü oyuncuları var. Üstelik yaşları da çok ilerlemiş değil. Açıkçası Sebastian Larsson'u bu topraklarda izlemek isterim. Bbrunt, Gardner ve Pilkington da diğer plaseler. Özellikle Brunt beğendiğim oyunculardan ve EPL'de kalma ihtimali yüksek. Tecrübeliler kontenjanında ise Lampard, Joe Cole ve Bellamy var. Lampard ve Bellamy'nin de ABD'ye gitmesi gerekiyor. Lampard kesin gitmeli ama Bellamy, Doğa Kaya'ya bağlayıp bir şekilde Premier Lig'de kalabilir. Son cümleler de Sidwell için gelsin. Ömer Üründül'ün tabiriyle, Çok enteresan bir oyuncu.

Hücum hattında ise bizim basını meşgul eden Eto'o var. 33'lük yıldız futbolda sonbaharını yaşıyor artık. Gerçi belli de olmaz 37'sinde Çin Ligi özetlerinde adını duyabiliriz. Diğer forvet ise Arsenal'in isteneni veremeyen oyuncusu Bendtner. Gunners'lar Beşiktaş'a yakıştırıyor olabilir. Ben istemem, not düşeyim şuraya. Son yıldız da Chamakh. 30 yaşındaki Faslı oyuncunun sözleşmesi sonra eriyor.

Hiç yorum yok: