13 Mayıs 2014 Salı

Belçika'nın aday kadrosu

 
Belçika'nın 2014 Dünya Kupası 23+1 (kalecilerden biri düşecek) kişilik kadrosu açıklandı.

Merak edilenle başlayayım. Januzaj kadroda. 19 yaşındaki yetenek için Arnavutluk, Kosova, İngiltere ve Türkiye adaylar arasındaydı ama Manchester'lı oyuncu tercihini Belçika'dan yana kullandı. Kariyeri açısından doğrusu kesinlikle buydu. Vicdanen de tercih rahatsız edici değil.

Goalkeepers:Thibaut Courtois (Chelsea), Simon Mignolet (Liverpool), Koen Casteels (Hoffenheim), Silvio Proto (Anderlecht)

Defenders: Toby Alderweireld (Atletico Madrid), Anthony Vanden Borre (Anderlecht), Laurent Ciman (Standard Liege), Jan Vertonghen (Tottenham), Vincent Kompany (Manchester City), Daniel Van Buyten (Bayern Munich), Thomas Vermaelen (Arsenal), Nicolas Lombaerts (Zenit St Petersburg)

Midfielders: Axel Witsel (Zenit St Petersburg), Steven Defour, Marouane Fellaini (Manchester United), Nacer Chadli (Tottenham), Moussa Dembele (Tottenham), Kevin De Bruyne (Wolfsburg), Adnan Januzaj (Manchester United), Eden Hazard (Chelsea)

Forwards: Dries Mertens (Napoli), Kevin Mirallas (Everton), Romelu Lukaku (Chelsea), Divock Origi (Lille)

Kadro inanılmaz keyifli. Belçika'yı desteklememek için ciddi sebepler olmalı. Dünya'nın en yetenekli gençlerinden birkaçı kadroda. En büyük sürpriz Lille'in forveti Origi. O da Benteke'nin yokluğunda geldi buraya.

Hazard, Courtois ve Januzaj en gözde üçlü görünüyor. Diğerlerini elbette küçümsemiyorum ama bunlar yetenek olarak da bir çıt üstte. İlk maçları 12'sinde ABD ile. Hemen vakit gelsin...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Abi ilk maçları 17'sinde Cezayir ile. Kadro inanılmaz futbol vaadediyor yalnız.

Unknown dedi ki...

Belçika finale cikacaktir

Unknown dedi ki...

Belçika finale çıkacaktır bence