8 Mayıs 2014 Perşembe

Brezilya'nın 2014 kadrosu

 
Dünya Kupası kadroları açıklanmaya başlandıysa, kupaya hazırlıklarına başlamak gerekir. Scolari dün Brezilya'nın 23 kişilik kadrosunu açıkladı. Sürpriz elbette var. Eleştiri muhakkak yapılıyor. Zaten kimi seçse dışarıdakiler için olumsuz, seçilmesi kritikler arasında seçilenler için olumlu eleştiri yapılacaktır. Yarın Hollanda için de, Meksika için de, Bosna için de benzer şeyleri yazabiliriz.

Brazil squad
Goalkeepers:
 Julio Cesar (Toronto FC/CAN), Jefferson (Botafogo), Victor (Atletico Mineiro)

Defenders: Dante (Bayern Munich/GER), David Luiz (Chelsea/ENG), Henrique (Napoli/ITA), Thiago Silva (PSG), Daniel Alves (Barcelona/ESP), Maicon (Roma/ITA), Marcelo (Real Madrid/ESP), Maxwell (Paris St Germain/FRA)

Midfielders: Fernandinho (Manchester City/ENG), Hernanes (Inter Milan/ITA), Luiz Gustavo (Wolfsburg/GER), Oscar (Chelsea/ENG), Paulinho (Tottenham/ENG), Ramires (Chelsea/ENG), Willian (Chelsea/ENG)

Forwards: Bernard (Shakhtar Donetsk/UKR), Fred (Fluminense), Hulk (Zenit Saint-Petersburg/RUS), Jo (Atletico Mineiro), Neymar (Barcelona/ESP)

Kale çok sağlam sayılmaz. Kötü demiyorum ama bir Belçika değil mesela. Savunma hattı iyi diyebiliriz. Bekler muazzam zaten. Stoperler de üst düzey. Yedekleri de var üstelik. Orta saha savunma açısından sorun çıkarmaz. Göbekten bahsediyorsak, hücum açısından da iyi. En uçtaki adam hariç atak oyuncuları da kaliteli.

Tabi bu yorumlar tamamen oyuncu kalitesi odaklı. Sahaya 11 kişi değil bir takım çıkacak. Oyuncuları alışveriş merkezine gönderseniz, imza vermekten adım atamazlar ama saha farklı. Brezilya'nın en büyük avantajı ise hala ev sahibi oluşu.

Biraz da alınmayanlardan bahsedelim. Beşiktaş'a transferinde Brezilya Ligi tercihi Milli takım odaklıydı ya da medyanın bize yansıttığı buydu. Olmadı. Milan'ın Brezilyalıları da olmadı. Kaka da Robinho da kadroda yok.

Sol bek tercihi ise şaşırtıcıydı. Filipe beklenen adamdı ama Maxwell kadroda yer buldu.

Melo'yu son paragrafa bıraktık. Bu yılki muazzam performansına rağmen alınmayacağı belliydi. Türkiye'yi şaşırttı mı bilmiyorum ama beni tersi şaşırtırdı.

 

4 yorum:

Adsız dedi ki...

GRUPLAR:

a: brezilya,hırvatistan
b: ispanya,hollanda

c: kolombiya,fildişi sahilleri
d: uruguay, italya veya ingiltere

e: isviçre,fransa
f: arjantin,bosna hersek

g: almanya,portekiz
h: belçika,rusya

2.TUR:

brezilya-hollanda
ispanya-hırvatistan
kolombiya - italya veya ingiltere
uruguay-fildişi sahilleri
isviçre-bosna hersek
arjantin-fransa
almanya-rusya
belçika-portekiz

ÇEYREK FİNAL:

brezilya - italya veya ingiltere
almanya-isviçre
ispanya-uruguay
arjantin-portekiz

YARI FİNAL:

brezilya-almanya
ispanya - arjantin veya portekiz

FİNAL:

almanya-ispanya

3.LÜK MAÇI:

brezilya - arjantin veya portekiz

ŞAMPİYON: İspanya
2.: Almanya
3.: Brezilya
4.: Arjantin veya Portekiz

*2.tur ve çeyrek final-yarı final eşleşme ağaçlarını gözettim. :)

Adsız dedi ki...

Tutarsa ''Bizim bi adsız vardı'' dersin abi :) o kadar oturdum kağıdı,kalemi elime alıp tüm turnuvanın tahminini yaptım sen de bi yorum ekleseydin keşke :) şaka bi yana kuralar çekilmeden kısa bir süre önce işgüzar fifa'nın kura çekim statüsünü değiştirip dünya sıralamasına göre değil de kuraları kıtalara göre çekmesini nasıl değerlendiriyorsun Yusuf abi ? Boşuna Hollanda bizi yendi yani. :)

YK dedi ki...

Şampiyon hoşuma gitmedi :)

Adsız dedi ki...

Filipe-Maxwell tercihi ahmakça. Scolari kusura bakmasın.