26 Temmuz 2012 Perşembe

Susalım tamam ama kötüye gidiyoruz


Beşiktaş'a bağlanırken başarılı dönemlerine denk gelmemin muhakkak etkisi vardır ama bugün takımı başarı için tutmadığımı biliyorum. Bunu kendimi ya da sizleri kandırmak için de söylemiyorum üstelik. Bu takımı, bu renkleri seviyorum ve asıl arzu ettiğim şey de başarı değil, başka şeyler...

Başka şeyler? Yıllardır uzak olduğumuz şeyler... Bize unutturulan, FEDA ile biraz olsun hatırladığımız ama devamını göremediğimiz şeyler... Her dinlediğimde tüylerimi diken diken yapan, beni başka diyarlara götüren FEDA, sanırım sadece biz taraftarlara dokunuyor.

Yönetim her seferinde taraftardan bir şeyler bekliyor. Haklılar da bu takımı tekrar ayağa kaldırabilecek tek güç taraftardır. Bu sebeple beklentinin yeri yanlış değil aslında ama biçimi yanlış. Benden kombine almamı istiyorlar ama kombineye zam yapılıyor. Taraftar FEDA desin deniyor. E yıllardır feda diyen zaten biz değil miydik? Bizim feda deyip verdiğimiz paralar savrulmadı mı? Bugün feda yine bizden isteniyor, yaparız sorun değil ama siz de taşın altına elinizi koysanız. Kombine fiyatında indirim yaptık, siz de feda edin deseniz o tribünleri tıka basa doldurmaz mıyız?

Dergi alsın taraftar diyorsunuz zam yapıyorsunuz. İnsaf! Kimse kusura bakmasın ama 5 para etmez dergiye dünya para veriyoruz zaten.

Formalar çıkıyor 100 TL. Bizden forma rekoru kırmamızı isteyen FEDA desin. Eve ekmek götürme derdindeki bir adam için 100 TL büyük para.

Egemen çok para alıyor diye gönderilip yerine neredeyse aynı maliyetle Escude'yi alıyorsan dur derim... Genç takım, genç kadro, küçülme deyip McGregor'a 1.2m € garanti para veriyorsan ayıp derim... Verimsiz de olsa, her basın toplantısında kadroda düşünmüyorup dersen bir adam için, onu biraz zor satarsın. Alacak olan varsa da almaz. Böyle oyuncu satılmaz...

Yönetimin işi gerçekten çok zor. Büyük sorumluluk alarak geldiler buraya, bu bağlamda hepsine teşekkür ederim ama bugün doğru iş yapılmıyor. Gelinen ilk günden itibaren yapılan çok az şey doğru. Futbolda hoca tercihinden oyuncu tercihlerine kadar neredeyse herşey yanlış gidiyor. Voleybolda dükkan kapattık, basketbolda 3 kupalı takıma sponsor bulamadık...

Taraftarın ilk istediği şey: Bizi bugünlere getirenden hesap sorulmasıdır. Hala bekliyoruz, umuduğumu yitirmedik...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Mükemmel bir yazı bu paragraf beni anlatıyor
Beşiktaş'a bağlanırken başarılı dönemlerine denk gelmemin muhakkak etkisi vardır ama bugün takımı başarı için tutmadığımı biliyorum.

Artık beşiktaş aşkı beni kanser edecekti ve biraz olsun rahatlamak için galatasaraylı oldum ama kaçışı yok insanın bu sevdadan hala anlıyorum beşiktaş yenildiği zaman hala ağlıyabiliyorum cidden beşiktaşlılık çok acayip bir duygu seni daima üzen ama seni asla bırakmayan bir sevgi gibi nedendir bilmiyorum beşiktaş bu sene başarılı olacak ispatla dersen ispatlayamam ama başarılı olacak adım gibi inanıyorum buna

Bjk_KnightS dedi ki...

TEk bir konu hariç katılıyorum. Escude'nin maç başı parasını ekleyip 1.2m demişin ama egemenin maç başı parasız fiyatıyla karşılaştırmısın. Egemen'in maç başı ücretleri ile 2.5m'nu geçiyordu ve bence egemen o parayı haketmiyordu. O maç başı para egemen'e çok fazla.

Escude'ye gelirsek yaşı benim için sorun değil hatta iyi bile. Tecrübesi ile bu genç takımı önderlik edecek oyunculara da ihtiyaç var takımda.

Bizim çok projemiz var dendi. Feda projesi çıktı ki o da sırf onlardan çıkmadı. Başka hiç proje yok. Taraftara daha da yüklenerek proje yaptıklarını falan zannediyolar heralde. Yönetim iyi niyetli olabilir ama bu çoooooooook acemi oldukları gerçeğini değiştirmiyor. Hem quaresma konusu, hem simao'nun hala resmi olarak bizde olması, Ernst'in kasımpaşa antremanına çıkmasına rağmen yönetimden daha gitti açıklamasının yapılmaması (kasımpaşa'ya denesinler diye yolladık heralde), daha sayaack çok şey var.

Hazırlık maçları bile çok saçma yapıldı. Daha 2.maçtan City ile karşılaşıp gençleri ezdiriyosun. Yanlış cok fazla. Aybaba'ya gelirsek ben 4-3-1-2 oynayacam diyor ama mehmet akyüz'ü 4-2-3-1'in sağında oynatıp taktik değiştiriyor. Sen bu taktiği hangi ara oturtacan bu takıma. yani yanlış çok fazla. Ama sadece şunu söyleyebilirim. ve şunu bilerek bu yönetime destek olurum.

Çok acemiler ama İYİ NİYETliler. Demirören'den sonra iyi niyetli yönetime ihtiyacımız vardı.

Adsız dedi ki...

Quaresma isinde cuvalladilar. Oynamiyor, aldigi paranin hakkini vermiyor dedikleri adam son 2 senedeki resmi maclarda gol ve assistlerle 50 gole imza atmis bir adam. Fiyat/performans olarak sizi tatmin etmeyebilir ama bu üretkenlikte oyunculari zor buluyoruz Besiktas olarak, bulunca da harcamasini cok iyi biliyoruz. Maalesef camia olarak hicbir zaman yildiz konumuna gelen oyunculari barindiramadik (bknz. Metin, Feyyaz, Sergen, Nouma, IMansiz...vs).

Uzun lafin kisasi, Fenerbahce'nin yedek oyuncusu Dia'yi 4 milyona sattigi bir ortamda sen sana 2 senede 50 gol kazandirmis bir oyuncuyu 2-3 milyona dahi satarim deyip satamiyorsan is bilmezin önde gidenisindir.

Son lafim Samet Aybaba'ya, sorunlu oldugunu düsündügün bir oyuncuya en ufak bir sans dahi vermeden, onu kazanmak yerine daha ilk günden silip medyanin önüne atmak kücük düsünen insanlarin yapacagi seydir. Bosuna medyada ben söyle iyiyim ben böyle iyiyim diye böbürlenme, birkac aylik ömrün var zaten komik duruma düsme.