19 Kasım 2011 Cumartesi

Suarez & Evra



Eto'o'nun Barcelona yıllarında başına çok sık geliyordu. Zaragoza maçında sahadan çıkmak istemişti. Getafe maçında da ırkçı tezahüratlarla karşı karşıya kalmıştı. Konunun tek muhattabı elbette kamerunlu değil. Tüm dünyada ne yazık ki ırkçı saldırılara maruz kalan bir çok futbolcu var. Hatta bir çok insan var.


UEFA ve FIFA bu işi sıkı denetliyor. İkisinin de öncelikli konularından biri. Bu konuda taviz vermemeye özen gösteriyorlar. Her ne kadar UEFA, geçtiğimiz yıl Sergio Busquets'in, Marcelo'ya söylediği ırkçı sözleri görmezden gelse ve cezasız bıraksa da...


Bu seferki olayla ilgilenen FA. Liverpool Man Utd maçı sonrası Evra, Suarez'in kendisine bir çok defa ırkçı sözler sarfettiğini iddia etmişti. Konu FA nezdinde incelendi ve Evra haklı bulundu. Liverpool yönetimi de Suarez'in savunmasını dinleyeceğini açıkladı. Suarez'e ceza gelecektir. Eğer suçu kesinleşirse -ki kesin görünüyor- hem Liverpool tarafından, hem de FA tarafından cezalandırılacaktır. Cezanın, sıradan olmaması tek temennim.


Diğer taraftan bir zamanlar Chelsea forması da terleten Gustavo Poyet anlamsız bir biçimde Suarez'i savunmuş. Vatandaşını savunurken, Evra için de bebek gibi ağlıyor tabiri kullanmış. İspanya'da 7 yıl top koşturdum ve bir çok defa ırkçı sözlerle karşılaştım ama Evra gibi ağlamadım demiş. Bu mudur savunman?


Suarez'in savunulacak tarafı yok. Hakettiği ceza verilmeli. Bu konuda UEFA, FIFA, FA ve diğer ülke federasyonları kağıt üzerindeki hassasiyetlerini olaylar karşısında da göstermeli.

Hiç yorum yok: