22 Temmuz 2011 Cuma

Jose'nin basın toplantısı



3-0'lık Chivas galibiyeti sonrası Jose Mourinho Ronaldo ve takımın bugünkü durumu ile ilgili ciddi açıklamalar yaptı. Basın toplantısının belki de en önemli noktası Cristiano hakkında söyledikleriydi: "Cristiano'yu oynatan hırsı ve gururudur. O her zaman kazanmamız gerektiğini biliyor ve her zaman gol atmak için çabalıyor. Sezon içinde de bir çok maçta puan toplamamıza yardımcı olmuştu" dedi. Ronaldo, gerçekten her gün üstüne biraz daha koyan ve her gün bir adım daha ileriye giden bir futbolcu. Saha içinde çirkin davranışları olmuyor değil. Saha dışında da kıskanılcak davranışları oluyor. Ronaldo'yu sevmeyenlerin en temel iki nedeni bunlar. Bunları bir kenara bırakıp Portkizli'nin oyununa döndüğümüzde harika bir insanla karşılaşıyoruz. Hem fizik, hem teknik, hem de mental olarak muhteşem bir futbolcu ve Real Madrid'in Jose ile birlikte bu sezon da en büyük kozu.


Portekizli ayrıca yeni oyuncusu Coentrao için de güzel şeyler söyledi. Coentrao'nun sol beke alternatif olarak alınmadığının altını çizdi. Onu ortasahanın ortasında oynatabileceğini. Bugüne kadar o bölgede hiç oynamamış olsa da, orada başarılı olabileceğini söyledi. Jose, Khedira, Xabi, Granero gibi oyuncuların çakılı oynadığını, bu bağlamda Coentrao'nun bu bölgeye dinamizm getireceğini düşünüyor.


Nuri için de Çin'de aramıza katılacağını düşünüyorum açıklaması yaptı. Genel takım değerlendirmesinde, kadroyu 20-21 civarında tutacağını ve altyapıdan gelen gençlere de fırsat vereceğini söyledi. Son olarak da her zamanki gibi bir forvet oyuncusuna ihtiyacımız var dedi. Ben de ekleyeyim, bir tane de DM alın gözünüzü seveyim.

Hiç yorum yok: